моля да ми помогне с проблема дизайн

B

bogie25

Guest
Здравейте имам нужда да се изработи система, която ще следи за шест врати (ключове) и да посочи вратата номер на сегмент 7. Аз трябва да използвате MUX, един Demux и брояч часовник + видите atachment

Не трябва ли да правиш собствена домашна работа?

Договорени, диаграмата сте прикрепен решава проблема. Няма нищо за дизайн тук с изключение на данни (избор на компоненти и свързващи щифтове правилно). -Джонатан

Може ли някой да ми помогне да дизайн на електронни тезгяха?

Виж в http://focus.ti.com/lit/ug/scyd013b/scyd013b.pdf на функционални блокове на снимката са всички единични приложения чип. Имате нужда от 8-1 MUX / енкодер, едно 3-8 Demux / декодер, двоичен брояч, един 555 таймер за генериране на часовник и един куп от диоди и резистори за да се свържете седемте дисплей сегмент към изхода на декодера. -Джонатан

благодаря на Джонатан направих свържете както вие казахте, но нищо не излиза от 7 сегменти. и защо имам нужда от 555 таймера. Мога да използвам генератор часовник сигнал в областта на електрониката работната маса, директно свързана към брояч. където да се свържа диодите? благодаря за помощта

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back