мозъка Twister за гуру, можеш ли да го бавно

X

xshou

Guest
Аз срещали дизайн предизвикателства и искам да го споделя с моите колеги експерти.Всъщност това е една интересна тема за конкурса.

Като се има предвид с висока скорост процес HBT, всичко, което може да са:
Биполярен NPN транзистор (неограничен брой, фут = 100G, бета = 50), капачки (МИМ капачка, Tot <20pF), резистори (Tot <100k), индуктори (Tot <5nH), доставка (3.3V).

Цел: дизайн amplifer ниска скорост с печалба от 40 db, GBW на 10kHz.

Ограничение: не можете да използвате всякакви външни капачки.

Предистория: Аз винаги мисля за вземане на усилвател ниска скорост на устройства с висока скорост, без външни компоненти (капачки).Някои хора се опита в проектирането LDO, но не като условие не е толкова драматично, както една по-горе.

Първо трябва да кажа, че е прекрасен гол!

но аз мисля, че е възможно да се компенсира усилвател с господстващо полюс при ниска честота с голям кондензатор; Знам, че проблемът е в голяма стойност капацитет, но това може да бъде решен, като го симулира и с "Милър-ED" малък кондензатор, т.е. използването на малък кондензатор и усилвател висока печалба за "разшири" му стойност!

НАЙ-ДОБРИТЕ!

Добър въпрос.Господстващо полюс използват напрежение тип капачка мултипликатор.
Нека да направим някои оценка:

Тъй като GBW = 10k, DC = 40 db печалба, единственият полюс се намира на 100 Hz.
За да създавам такава ниска Freq.поле, господстващото си RC константа е 1.6ms.
Забележка този процес е само NPN, без да се прибягва до негативни съпротива схема, най-голямото съпротивление приключила можете да направите е издърпайте нагоре резистор.Да речем, че използването 10kOhm, следователно 0.16uF капачка е необходимо.

А капачката множител, т.е. Милър капачка ефект, действа като шапка със стойност, равна пъти обратна връзка капачка напрежение печалба.Защото Tot 20pF е разрешено, трябва да получат 0.16u/20p = 8k.Ето защо имате нужда от 78 db усилвател.Това не е много лесно да се направи в NPN само процес.Като се има предвид шанс да могат да проектират, тъй като е, имайте предвид, тъй като това е една много висока скорост процес, какво ще кажеш за леко възможно обвързване между входа и на изхода.Вашият основната печалба усилвател 40 db, вашата печалба Милър усилвател 78 db, общо 118 db, възможно ли е да осцилира?

Как да отида за отрицателно съпротивление обезщетение?Да речем, че искаме да осъществим висока устойчивост чрез обратна връзка.Кажи да 100k резистор еквивалент, тя трябва да бъде истински паралелно резистор с отрицателна обратна връзка съпротива.Да предположим реалните резистор да се 10kOhm като преди, отрицателното съпротивление се-11.1k.Ако процесът на промяна е / -10%, можете да се чувстват заплаха от евентуална капаче нагоре, нали?

Това е като спорт.Или шах.Харесва ми!

Разрешеното компоненти са само NPN, 100kohm общо и 20pF общо, нали?

Въпрос:

1.Усилване напрежение се получи?
2.Input Impedance не е уточнено?
3.Изходна импеданс?
4.Как точно трябва на 100 Hz или 40 db?

Каква е цената?

BTW: Няма предложение за работа.

rfsystem написа:

Това е като спорт.
Или шах.
Харесва ми!Разрешеното компоненти са само NPN, 100kohm общо и 20pF общо, нали?Въпрос:1.
Усилване напрежение се получи?

2.
Input Impedance не е уточнено?

3.
Изходна импеданс?

4.
Как точно трябва на 100 Hz или 40 db?Каква е цената?BTW: Няма предложение за работа.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back