мога да интерфейс GPS, GSM и чип памет за един PIC?

G

Gokul_India

Guest
Аз планира да наложи ограничения на скоростта в необходимите зони .. RF метод да направите това е вече на разположение .. Но, бих искал да го направя, като го пробва с GPS .. GPS позициите на зони за ограничение на скоростта и и необходимите ограничения на скоростта трябва да се съхраняват в чип памет (като база данни) .. GPS позицията на движещото се превозно средство е непрекъснато се наблюдава и в сравнение с вече наличната база данни .. GSM се използва за каквито и актуализираната информация в данните за ограничение на скоростта ... Така че, имам нужда да се намесвам GPS, GSM и чип с памет за PIC микроконтролер (16f877a) .. Възможно ли е? как да го направя? всички комуникации трябва да използвам за тези интерфейсни модули и какво ли трябва да използвам всички щифтове ...

Осъществимо ... Аз разбирам от Вашето изявление, ако всички автомобили имаха GPS, или как това понятие се използва във вашия проект ... аз съм се картина как можете да използвате GSM и GPS за вашата цел ..........

GSM и GPS и двете използват UART. Така че, трябва PIC с два UART. PIC16F877A имат един UART. Също така е възможно да се направи UART софтуер, но тя също е трудно. Аз се опитах. Лесен начин, да намерите други PIC с 2 UART.

Gokul Ако говорим за GPS приемане и съобщение изпрати чрез GSM, вие със сигурност може да направи това с един UART. Ако неговото получаване и изпращане на съобщения с GSM и получаване на сигнали чрез GPS. Все още можете да направите това, с незначителни изменения в вашия хардуер, като се има предвид факта, че можете да прочетете GSM или GPS и всеки даден момент от време, не и двете. Ако имате нужда, така и на почти същото време. Предлагаме ви да са малко опция взрив с помощта на някои други щифт IO. Що се отнася до паметта, можете да използвате вградената светкавица или EEPROM. Чрез вашите изисквания, аз съм се познае, че е повече от инженерингов проект, а оттам и паметта, аз предложих трябва да бъдат достатъчни. Ако все още се нуждаят от повече добавите I2C EEPROM. Всичко най-хубаво. Счита Sachin

Hi Може би никой не се е опитал малко чука метод, и най-вече да се говори на базата на това, което четат в книгите ... Много трудно да се получи baudrate от 4800 и по-горе ... Основно малко чука се прилага за скорост, по-малко от 600bps .............

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back