много поле в cst

K

kyg

Guest
някой, моля обяснете как да се разбере-далеч от симулация в областта cst
и каква е връзката между насоченост ри ефективност

благодарности

Здравейте KYG,
Щастлив съм да ви помогна, но какво точно искате да знаете за farfield?
За насоченост и ефективност, аз ви казвам, че високите стойности на насоченост предложи добро представяне на антената, но това зависи от вида на антената.Същото нещо, то може да се каже за ефективност: изпълнение на антената е хубаво, когато стойността е близо до 1.Сложете внимание върху ефективността, ако използвате материали без загуба, защото това е възможно, че ефективността е плюс от 1.

Довиждане и късмет!А ако искате друга помощ аз съм щастлив да ви satisy! И съжалявам за много лошо ми английски!

Далеч по-област CST:

3-D парцел ви дава контура в три измерения (по подразбиране, полето максимална / мощност е показана в червено).За по-добро разбиране, можете да включите структура с далеч по-(поле само Кликнете с десния бутон на 3-D образец, свойства парцел -> Show структура).вие може да видите на полярните парцел от рязане на плоскости или Theta Phi ос.Ако имате нужда от някой заден план от областта на парцел, прочета една книга като антена Balanis.

Directivity и ефективност:

Не съществува връзка между насоченост и ефективност.Въпреки това, насоченост и печалба са свързани с ефикасността.Втората глава на Balanis обяснява основните условия на антени.Опитайте четене това.

успех.

Здравейте всички,

Благодаря много да ми даде информация.

за fmoney,
Всъщност аз искам да знам колко далеч-далеч областта допринесе за изпълнение на антена?
за ваша информация аз съм вече студент степен и аз съм това за проектиране меандър линия антена за обхват на сат.400-470MHz и проблем да се разбере резултат далеч от CST-област.

освен, че може да знам, че ф са cst потребител?

с уважение,
kyg
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Здравейте shameemkabir,

Аз ще се опитам да намерите balanis книга

ТК
с уважение,
kyg

Здравейте kyg,

то е ясно от вашия далеч-парцел поле, което антената се разпространява само в горната полусфера (планарна антена с безкрайна равнина земята).Освен това, максимална радиация е в посока Фи = 180, Theta = 0 (тъмно червено част на вашия парцел).Можете да погледнете на 2-D модел от избора на парцел Properties -> полярни (изберете Фи = 0).

Предполагам, че ще ти помогне.

С уважение,
Shameem

fmoney написа:

Здравейте KYG,

Щастлив съм да ви помогна, но какво точно искате да знаете за farfield?

За насоченост и ефективност, аз ви казвам, че високите стойности на насоченост предложи добро представяне на антената, но това зависи от вида на антената.
Същото нещо, то може да се каже за ефективност: изпълнение на антената е хубаво, когато стойността е близо до 1.
Сложете внимание върху ефективността, ако използвате материали без загуба, защото това е възможно, че ефективността е плюс от 1.Довиждане и късмет!
А ако искате друга помощ аз съм щастлив да ви satisy! И съжалявам за много лошо ми английски!

Какво искаш да кажеш, че изпълнението на антената е хубаво, когато стойността е близо до 1?Do U meand близо 1 е VSWR? [/ цитат]Ефективност е свързано с размера на излъчвана мощност.Той е определен като съотношение между излъчена мощност от антената и доставя енергия в него.Така че, ако ефективност е равно на 1 всички доставени енергия е излъчена от антена.Това е идеален condtion, но това представлява идеална антена.

Farfield е свързан с печалбата на антената.На отвора (3dB ъгъл) в два основни равнини определят максималната печалба на антената.
Аз предлагам един други заинтересовани книгата "Антена за всички приложения"-третото издание Джон Роналд Краус & Marhefka.Той се интересува, защото не е много Theoric и има много интересни примери.

И, да отговори на стария въпрос, да аз съм потребител CST.Аз съм една антена дизайн в телекомуникационната компания и аз употреба CST за работа.

Най-добри пожелания и късмет

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back