много належащ проблем с PIC

H

hassan1980

Guest
Честита Нова Година на всички вас.

Имам проблем:

СПМ 16F84A влияе с включване на Flourisent неон в моята стая.

Ще моля да ме уведомите как да се реши този проблем.

Подобряване на власт отхвърляне доставка шум за снимка: 100nF отделяне капачки по-близо до пина PIC е възможно, поставете 10UF отделяне капачка 100UH задуши 10UF капачка прекъсване на линията захранването на PIC ...

Като цяло снимки са много по-малко засегнати от този шум, в сравнение с някои други architechtures.Но, ако все още този проблем, опитайте да сложите някои ЕПИ филтри във веригата.В допълнение към това, което rfmw както ти казах, също така да използват феритни перли / пръстени за кабели, влизащи и напускащи веригата.За пример, поставете пръстен (в общия режим) на 2 Power кабели и проводници подобен на сигнала.

rfmw написа:

Подобряване на власт отхвърляне доставка шум за снимка: 100nF отделяне капачки по-близо до пина PIC е възможно, поставете 10UF отделяне капачка 100UH задуши 10UF капачка прекъсване на линията захранването на PIC ...

вижте приложения платки
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

rfmw написа:

вижте приложения платки

Знаеш ли, че би било полезно ако искате да напишете нещо повече за вашия проект.Това, което наистина ли е, че използвате PIC и имат проблеми с него ...

rfmw написа:

Знаеш ли, че би било полезно ако искате да напишете нещо повече за вашия проект.
Това, което наистина ли е, че използвате PIC и имат проблеми с него ...

I understand your problem now.

Как да се свържете преминаването към прилагане на мира?Използвате ли debounce вериги?Надявам се, че си проводниците от преминаването към прилагане на мира са кратки ...

Закачете схематично и снимка на устройството, ако е възможно.Тя може да бъде този шум ЕМ произвежда скок в ключ проводника, следователно PIC сетива го като че ли сте натиснат превключвател, докато наистина не ...

трябва да сложите 100nF кондензатор от въвеждане на ПИН кода и земята и издърпайте нагоре или събарят (220 ома) резистор от въвеждане на ПИН кода и линия сила.
Предпочитам да вход обикновено дърпам-нагоре с диод 1N4148 свържете серия с външния ключ (Switch даде отрицателно, когато тласък) и аз се използва филтър debounce софтуера на 100mS

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back