ми помогна да се изработи коаксиален да диполи преход

A

ashutoshkedar

Guest
Аз съм се опитват с HFSS за проектиране на кръгли диполи да caxial преход в X-банда, но дори и след оптимизирането на сондата дължина и диаметър на кратък, за да диполи стената аз не съм в състояние да получите трафик Може ли някой да ми помогне с това

Здравейте, може би това може да помогне? flyhigh

Здравейте, може да сте в състояние да "настройка" на устройството за увеличаване на честотната лента. Можете да направите това чрез сондиране и подслушване дупки в диполи стена и поставяне на винтове. След като винт е, регулиране на височината винт за оптимизиране на работата, а след това заключване на винт разстояние с контрагайката. В линия с сондата вероятно ще работят най-добре и може да се наложи повече от един. Можете също да "pucks" (диелектрична или алуминий) в диполи отвор за настройка на прехода. Това е прост определи и можете да си поиграете с диаметър и местоположение. Фиксирайте pucks с добро лепило qualitity, след като сте намерили най-доброто място (за епоксидна; eccobond 286 или силиций; RT3145). Аз съм виждал това да стане със стоманени ядки! Бъдете внимателни, ако устройството ще видите с висока мощност, както можете да получите някои електрическа дъга, опитайте нещо като pucks PTFE, ако това е проблем и изпитването при ниска мощност.

Ако всичко, което правите, е една сонда и backshort, тогава не очаквайте да получите много трафик. HP има доста добър дизайн, където те са използвали λ / 4 трансформатори да се оттегли на импеданс на сонда, която е centerpin на коаксиален конектор заземен от другата страна на диполи, с backshort до намаляване на височината ръководство.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back