мисли повече за текущата огледала

Z

zychang

Guest
Знам, че звучи като основни неща, но е само на Ш / Д съотношение, който определя текущата печалба или абсолютната стойност на W и L също въпроси?Да речем, че в настоящите огледало сте W / L = 3/0.5 в референтната клон и W / L = 2 * 3 / 1 в огледалото клон.Вярно ли е, че IMIR = Iref?Мислех, че би било вярно, но не ми симулация ...

Здрасти
ламбда е обратно пропорционална на L.
Така че това е една от причините за уважение.
с уважение

Съгласен съм с теб.Но това нещо е разликата видях е над 25% (256uA в референтната клон и само 200uA в огледалото клон).Бях изненадан, че на модулация на дължината на канала може да направи такава голяма разлика и се чудех дали има нещо друго.

Трябва да се вземат под внимание странична дължина дифузия.
Това е, истинската L и рисуване L е различен.

Той също така зависи дали вашите симулация prelayout или трасе пост.В netlists пост оформление също модел странични ефекти на стреса и разсейване причинява допълнително разминаване.

Моля, използвайте малък ток iref (до 2.56uA) и направете симулация отново.Ли се в същия размер на вариация, която е над 25%.Благодарности.

Опитайте се да използвате по-големи стойности на L в сегашната огледала, използват 3 пъти минималната стойност.Също така се грижат за LOD и опитайте с резервни части.
Надявам се това да помогне.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back