микро сравнение контролер с FPGA и DSP

M

m_pourfathi

Guest
Може ли някой да ми даде информация и документи за предимствата и недостатъците, обичаи и сравнение на РРОА, микроконтролери и DSPs?

Знам само, че DSP и са много по-бързо и те са ефективни по въпроси висока скорост реално време като видео обработка ...

Но аз наистина би искал да има по-добър отговор, ако някой помага ...

Ако можете да използвате мека microblaze процесор чрез FPGA тогава FPGA е добър ресурс.Чрез използването на процесора ви може да подобри времето си жизнения цикъл на продукта.Но никакъв начин, че е трудно да се използват процесори, когато имате нужда от паралелна обработка на информацията и в случай на сложни изчисления, че е препоръчително да се използват процесори.
FPGA с microblaze процесор може да направи и двете паралелна обработка, както и сложни изчисления (операции с плаваща запетая).

Microcontroller и DSP има общо архитектура, която може да бъде диференцирано е основен блокове като алуминий, автобус interfaceing единица и така нататък с specifice функционалност

Ако искате да програмирате тези Microcontroller тогава трябва да се запознаят с архитектурата добре.Тогава и само тогава е възможно да си изгори програми.

Ако виждате FPGA, можете да ги програма, без да мислят за това, което е вътре.Това може да се направи на много ниско ниво на заявленията.Но ако вие сте прави някои complecated заявление след като знание за вътрешната архитектура ще бъде допълнително предимство.

Това, което пише е много основни differance.

За подробно просто погледнете там archtectural diferance.Вие ще получите отговор на въпроса си

gck написа:

Microcontroller и DSP има общо архитектура, която може да бъде диференцирано е основен блокове като алуминий, автобус interfaceing единица и така нататък с specifice функционалностАко искате да програмирате тези Microcontroller тогава трябва да се запознаят с архитектурата добре.
Тогава и само тогава е възможно да си изгори програми.Ако виждате FPGA, можете да ги програма, без да мислят за това, което е вътре.
Това може да се направи на много ниско ниво на заявленията.
Но ако вие сте прави някои complecated заявление след като знание за вътрешната архитектура ще бъде допълнително предимство.Това, което пише е много основни differance.За подробно просто погледнете там archtectural diferance.
Вие ще получите отговор на въпроса си

Не е ли по-добре да се използва DSPs в сложни изчислителни процеси като видео или аудио кодиране?Аз кодиране не е направено паралелно.
Какво за микро-контролери?Каква е точно разликата между DSPs и микро-контролери?Моето предположение е, DSPs може да направи малко, но много сложно изчислителни задачи, но микро-контролери са много по-силен от DSPs при сравняването на задачите, които могат да направят, но с по-малко процесорна мощ.Прав ли съм?
Аз оценявам вие може да ми даде и пример на комуникационната система, както и източник част, енкодер, декодер, блок модулация, и ми кажи коя част се изпълнява на FPGA, DSP или микро-контролери, които биха били много полезни.

m_pourfathi написа:

Не е ли по-добре да се използва DSPs в сложни изчислителни процеси като видео или аудио кодиране?

FPGA, DSP, MCU са различни и те със специфичната им работа.
FPGA, използвани за прототипи в IC проектиране и като ниско производство Asics
Това е паралелно (не последователни) вродени, така че е приложението му
,....

DSP са по-мощни инструкция, че може да изпълни по-бързо изчисление.
Например, тя може да бъде размножават обучение, където той може да направи за отглеждане в един часовник цикъл.Друг пример той може да направи процеса на масива данни обикновено се използват в алгоритъма DSP / математика.
FPGA е дори по-бързо, когато по-горе вид процес е трудно кабелна, вместо да е в синхрон с часовник цикъл.Резултатът е много по-бързо.Можете да си представите, че е логиката на тези врати да се научим в цифровата електроника.В момента закъснение между входа и изхода е почти моментално.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back