микроконтролер и шумна среда ...

N

narbeh_rob

Guest
Здравейте имам проблеми в моя проект .... : Вик: дизайн верига, които използват 7 реле и микроконтролер ATMEL 89c4051 (също 89s52) и uln2003, които карат релетата. Тази схема трябва да работи близо до готварска печка на газ. Всичко е добре, докато газова котлон, електрически генератори искра активират за изгаряне на газ на ... По това време система отива в необичайни (рестартиране, спиране или промяна на функция или недефинирана функция ...), но когато сложих на системата, далеч от готварска печка на газ работи ... Изглежда електромагнитни с генератор искра неприятности ... е всеки орган, известно какво се случва и какво трябва да направя, за да се предотврати това?

Опитайте се да предпази най-малко кристали от парче метал, ако има такъв. Верига кристал винаги е слабото място на всяка микро система. Съхранявайте борда чисти може да помогне.

Здравейте, аз наскоро проектира съвет за 30kV напрежение поколение с помощта на PIC. Имах дъска със солидна равнина на земята. Дори и тогава, когато е там искри, ако аз нося пръст в близост до микро, без да докосвате, EMF, използвани за двойка да микро и да я възстановите. По-важното е затворено цялото PCB в метална кутия (клетката на Фарадей) с малки дупки vmany, за жиците, вместо на една голяма hole.There е имало проблем след това. Надявам се това помага

здрасти 1 - да се използват големи GND за вашия проект 2 - бъдете сигурни, че rellay байпас диод в ciol им (използва байпасен диод от горната граница на нормата) 3 - Използване на филтър в захранването: D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back