микровълнови печки в добре дупка

B

biff44

Guest
Всеки, който има някакъв опит за стартирането на микровълни в рок за около една добре дупка? Какъв тип антена, е енергията да проникне, какво VSWR е да получите и т.н.?

Да, благодаря. Открих някои от тези видове вече. Това, което ме интересува е актуален размножаване чрез рок, особено варовик.

Мисля, зависи от честотата, както и. Можете да проверите UWB радар за проникване в почвата като ключови думи в търсенето си.

Учих подобен проблем преди много години. В ~ 1970 хартия от японски автори в IEEE Trans. Антени и размножаване, за UHF и микровълни за пренос на експеримент в дълъг тунел на магистрала в Япония. Общите резултати са такива, че в 7-метровият тунел "диаметър" (не е кръгло напречно сечение), най-добрият размножаване без да се наблюдава дълбоко избледнява над 1 GHz, до 4 GHz. Използва мотивът, за да тестват микровълнова размножаване в газопровода, чрез моделиране с ръждясали стоманени тръби 2 ", най-добри резултати са получени на X-бандов Мисля, че най-добрият начин е да стартирате тест по определен добре, като "тръба" не е проводима но диелектрична загуба (варовик, и т.н.), той не може да бъде най-добрият диполи В австралийски дълбоко мина те използват X-бандов и рога, за да общува с асансьорната шахта на няколко мили. В моя становище, за нормален кладенец, 2.45 GHz, могат да бъдат добри да осигури канал за комуникация.

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Мнение добавен в 19:07 ---- ------ Предишна публикация е в 19:04 ----------</span></span>
И да добавите: разпространение на микровълни чрез скала (не чрез добре) е лошо, тъй като мокър нехомогенни рок бързо ще разпръсне сигнал в мините, за да общуват чрез рок, дълги вълни обикновено са добри. Повтарям, само истински тест може да каже. Моделиране прави не много смисъл.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back