максимална мощност на стъпков мотор

Доколкото виждам, is'nt споменават никакви електрически горната граница за напрежение или ток. Exept от това (но все пак трябва да се вземат в предвид) термична устойчивост ще бъде ограничен фактор. Ако ограничите напрежение до напрежение съотношение на мотора, значи вече имате съпротивление на намотките. Както виждам, това е биполярно мотор, което означава, че има център за връзка и най-вероятно четири свързвания на намотките. Ако някои водача кръгове откаже и номиналното напрежение се прилага за всички четири намотки в същото време, ефектът ще бъде: P = U ^ 2 / R = 4 намотки * 6V ^ 2 / 18, 5ohms = 7,8 W Така 7,8 W по най-лошия случай сценарий, при условие че се използва не по-високо напрежение от номиналното напрежение.

OK благодаря, .. въпреки че има само две намотки в този мотор .... така че аз предполагам, аз трябва да се намали наполовина си мил изчислената стойност?

[Цитат = eem2am] OK благодаря, .. въпреки че има само две намотки в този мотор .... така че предполагам, аз трябва да се намали наполовина си мил изчислената стойност? [/ Цитат] Имате ли мотор в ръка, или планирате да купя? Питам, защото от това, което виждам, изглежда, като можете да избирате между еднополюсен или биполярно, но иначе същото рейтинги. Ако сте се погрижили еднополюсен степер (две намотки), това означава, че трябва да се умножат с 2 вместо ог 4.

Здравейте, забелязвам, че страница 15 на това http://images.mercateo.com/pdf/Schuricht/370001.pdf .... казва, че UBB1 стъпков мотор има максимална мощност от 1.8W . Защо Максимална мощност са толкова ниски? Може ли да бъде вярно, че двигателят има върхова мощност и максимална мощност, както и че върхова мощност за този двигател, WOUL DBE много по-висока от 1.8W

[Цитат] Защо е толкова ниско Максимална мощност? [/ Цитат] Аз не виждам много по-висока пикова мощност в листа с данни (въпреки че някои топлинно претоварване може да бъде евентуално прилага за мотора без повреди). Наоколо, каза, че потреблението на максимална мощност се постига, когато една ликвидация се доставя с номинално напрежение. Такъв би бил случаят в (бавни) пълна експлоатация стъпка на двигателя. Очевидно е, че това е , предназначени за липса на водача, пренапрежение или други повреди. Все пак, ако имате намерение половин стъпка, трябва да се намали ток съответно напрежението, поне при захранване две намотки, за да поддържа спецификацията. [Цитат] Ако имаш еднополюсен степер (две намотки), това означава, че трябва да се умножат с 2 вместо ог 4 [/ цитат] Освен от гледна точка на, че дизайнът не се счита за провал на водача, очевидно объркан еднополюсен и биполярно операция. Последното има две намотки.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back