магма доменни Синтез Въпрос

N

nanuji

Guest
Здрасти,

Аз съм нов за магма доменни.Имам нужда от няколко основни фундаментални информация за него.
Докато ние логика синтез с други инструменти като DC, ние обикновено над cosntrain нашия дизайн от х% (по ръководи от архитект ... nomally 20%), тъй като жица товар предположения и други неща.

Сега въпроса ми е, имаме нужда от над ограничават нашата RTL докато правиш синтез с магма доменни?Аз прочетох магма статии и тя казва, че магма използва fixe време методика, и по тази методика се определи време тя поема определя времето (т.е. cosntrains дадени от потребителя) и променя размерите на клетката.

толкова от по-горе разбирам е, че дори ако сме над ограничават дизайн с магма, това ще постави размер съответно, но докато ние P & R с магма, където ние даваме нашите actuall ограничава (т.е. насочени freq), тя ще оразмерите всички клетки по новите действителни cosntrains ...

Моля да ме уведомите вашите виждания по един и същ ...

Здравей приятелю,

В магма Вие ще имате печалба (Почти размери) за всеки дизайн клетка, докато реално разположение е направено.

Магма има допълнителна стъпка, наречено библиотека подготовка, в това магма реши печалба за всяка клетка от наличните в библиотеката TAU (T) стойност, получени от минималния размер inverter.
По същия начин,
Cell Доходност
------- ----------
BUF1X 3
BUF2X 5
др ..,

По време на картиране (синтез) инструмент може да изберете някоя клетка от библиотеката като подобни foorprint базирани на печалба изискване при проектиране (реши въз основа на fanout натоварване).

Така че,
няма нужда да overconstraint Ви дизайн на синтеза етап,
Чувствайте се свободни да ми кажете, ако искате да научите определя времето методология (много хубава тема за учене през магма)

BJ

Bhargav,
Можете anaswer не ми отговори qesution напълно ...така plese Tyr да отговори в детайли от pratcial перспектива ....по промишленост стандарти ...
Какво си ти се обясни теорията на магма.Знам това.
Аз питам за ПРАКТИЧЕСКИ нещо.Търся стандарт индустрия практика.
Още едно нещо, по отношение на вашето изявление "Към момента на картиране (синтез) инструмент може да изберете някоя клетка от библиотеката като подобни foorprint базирани на печалба изискване при проектиране (реши въз основа на fanout товар)".По време фиксира methodoloy ...по време на синтеза, че винаги ще се приложат само с SUPER клетки.Той приучавам търсите подходящи отпечатък и sutff така ...тя просто използва sper клетки ...

Що се отнася до обучението поправката време methodoloy ...Аз
съм готов да научиш повече ...Ако имате някакви документи, ppts PDF файлове ...че можете да споделяте ...Моля, споделете го на табла ...evey, така че може да се вземе advanctage от него ...или можете да ми изпратите на моя личен имейл акаунт, както добре.

Още един queston ...
Ами PVT уточняват условията, при синтеза на времето ...Има ли команда в магма искал DC са "set_operating_condition" ..?моля да ме уведомите, ако имате някакъв списък или ръководство, което дава DC еквивалент магма команди ...

Преокачествяване на Вашите въпроси, аз мисля, че трябва да прочете внимателно около Придобийте базирани синтез документи (които идват от магма двоичен и прилагането бележки).За супер-клетъчен модел, магма доменни modeled че виртуалната клетъчна база на клетките отпечатък (със същите функционални и напрежение праг клетки магма ще създаде супер клетки върху държи).В телени натоварване модел е не по-дълъг подкрепа в магма.В Придобийте базирани имат повече предимства спрямо телени натоварване синтез.

За да се уточняват PVT условие магма, моля използвайте "правило състояние създаване / подразбиране" и "конфиг състояние тип" команда.Моля отнесе manpages за повече подробности.

to list the DC equivalent command on Magma

Аз вярвам, че DC команди имат равностоен магма команда в същото име, можете да използвате Супер помогне команда "помогне за намиране"
на списъка на DC еквивалент командването на магма

, Denmos

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back