линии ръководство за проектиране STD клетка оформление

S

s3034585

Guest
Здравейте може ли някой да ми каже къде мога да намеря STD насоки клетка оформление дизайна ..
Аз съм нов за пълна проектантска оформление.Искам по този начин някои материали по него ..

благодаря предварително ..

Аз никога не виждам никаква насоки.
Това, което винаги се използват са няколко основни правила:
а) вертикален размер на всички клетки трябва да бъдат същите, би било хубаво, ако хоризонталните размери са кратни на цяло число на мин х (обикновено мин. инвертор)
б) VDD / VEE автобуса трябва да се споделя само от abuttment на клетките (единствената метъл ще самия край на клетката)
в) използване Met1 и Поли за маршрутизация, не да блокират маршрута място по-горе.Ако е необходимо Met2, но възможно най-малко.(този сигурен за това, което зависи от скоростта, която са проектиране)
г) всички слой трябва да има най-малко мин. разстояние от ръба на клетката, да не се нарушава Демократична република Конго, когато ги окръг заедно.
д) всяка клетка трябва да има свой собствен добре и субстрат връзки
е) personaly Аз не обичам специални I / O ВИАС и "кацане", тъй като тези структури обикновено не са полезни по време на окончателното оформление - по мое мнение те причиняват повече вреда, тогава всичко останало.
ж) създават пълнител клетки 1x, 2x, 3x, 4x.5x на мин. хоризонтален размер мин.

Като сте виждали тези са общи практики смисъл, но тези surprisigly работа ....

Много благодаря за тези съвети ...
както аз съм първокурсник в тази област могат да кажа U
Какво ще бъде най-добрият начин да се научи
благодарности

здрасти
най-добрият начин да се научите е да се направят някои малки projects.u дизайн може да намерите много материали за стандартна методология клетка дизайн на интернет-та и в този форум

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back