лентовия включен кондензатор филтър проблем дизайн

S

skythunder

Guest
Здравейте, момчета, аз съм нов ъгъл за помощ. Аз съм работи по проектирането на лентовия SC филтър. Спецификация са, както следва: централната честота е 120K, лентовата 10K-15K (лента), наддаване на лентовата 0-3dB; stopband 70K-80k (лента), и stopband отслабване> 60dB, проектирал този филтър, напълно в съответствие с Глава 9 на книгата на Алън, като метод за нормализиране на lowpass-лентовия на каскада biquads. Взех от порядъка на 6 и chebyshev филтър. След работа, всички на необходимата стойност кондензатори ", аз използват Hspice да направя едно преходно симулация (такъв един жалко, че на верига SC не може да бъде симулиран в помете AC) Входът един синусова вълна с 120K на интереси, който трябва да бъде изход, без затихване . Въпреки това, след сравнително дълго време за установяване, изходът се заселват в по-малка стойност от входа (грубо 15dB). Тъй като качеството фактор на този филтър е доста високо, така че разпространението на капацитет е доста висока, което аз предполагам, е причината, поради която входът е отслабени. Да следват процедурата за проектиране на бележките на Алън, така че аз се съмнявам, дали по този начин има практическа стойност за кандидатстване. Може ли някой да ми даде някакъв съвет? Благодаря предварително. PS: Аз използвах OPAMP има широчина на честотната лента на 10M с 10p капацитивен товар (два етапа), DC наддаване на осемдесет и пет милионаdb.

Yoiu вземат никакви специални мерки precausion, за ключ кондензатор вериги? - Той е напълно диференциал? - Имате отрича feedthrough часовник? - Били ли сте буфериран ключовете? - Били ли сте отричат DC компенсират напрежението на OPamps? (Това е да се обърне внимание при T = 0 +1). Вярвам, че губите по тези точки, но аз не съм експерт по филтри, тя Мей е друга причина, както и. D.

[Цитат = dkace] yoiu взети специални мерки за precausion, за вериги ключ кондензатор? - Той е напълно диференциал? - Имате отрича feedthrough часовник? - Били ли сте буфериран ключовете? - Били ли сте отричат DC компенсират напрежението на OPamps? (Това е да се обърне внимание при T = 0 +1). Вярвам, че губите по тези точки, но аз не съм експерт по филтри, тя Мей е друга причина, както и. D. [/ цитат] Благодаря за отговора! Аз използвах един цокъл OPAMP никакъв диференциален изход. Съгласен съм, часовника feedthrough и OPAMP компенсира имат лош ефект върху изпълнение на филтъра, но аз не знам whethey те основно допринасят за отслабване на продукцията с честотата на интерес. И аз не знам какво е ефект, ако ключът не е буфериран. Имам малко съмнение върху проектирането начин. , защото в biquad, интегратор кондензатор най-големите стойност, така че там не е печалба на интегратора, аз мисля, че затова моята продукция е намалена. И аз направих тест и е установено, че степента на отслабване е отношението на съотношението на интегратор кондензатор до най-малкия в biquad. благодаря!

Аз undestand си точка. Имам почти никакви познания върху филтри, така Бих се радвал, ако можете да отговорим на мен това: DC офсет на OPAMPs фуражи чрез мрежата SC към изхода. В същото време таксите, които намират начин, чрез мрежата, поради превключване на MOS също натрупване на кондензатори. Сега разбирам, че в филтър, като, че мрежата SC работи в intergrator конфигурация. Ако кондензаторите такса е различен от идеалния зареждане, не имате проблеми с отслабване на изхода? Защо не опитате напълно диференциална топология? Вие ще копирате всичко и просто ще име Обща напрежение режим. Предполагам, че ще бъде доста лесно да се види, ако тези ефектът дизайн си ... Съжалявам, че не може да помогне на филтъра всеки самостоятелно, не е моя специалност (но искам да бъде, ето защо аз ви питам)! Благодаря ти, D.

dkace, thansk за споделянето на вашата идея с мен! Сега разбрах, че отместването на моя OPAMP DC може да бъде голям проблем, защото за да се подобри капацитивен способността диск, аз увеличи тока от оригиналните 10uA 100uA, и широчината на честотната лента единство печалба се увеличи много, докато DC офсет се увеличава от 160uV почти 600uV. Аз може да намери посоката, която трябва да направи усилия, за да. Между другото, напълно диференциална топология е наистина добър избор, но сега аз нямам на разположение в ръка, така че аз трябва да се създаде една от себе си. CMFB е още едно предизвикателство и аз съм сигурен, че ще се срещне с повече проблеми, и аз съм сигурен, че ще се върне! : D [размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 2 минути: [/ цветен] [/ размер] Тук е линк към добра статия, която обяснява нелинейност фактори в SC-филтър дизайн, го ползват !

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back