S
skythunder
Guest
Здравейте, момчета, аз съм нов ъгъл за помощ. Аз съм работи по проектирането на лентовия SC филтър. Спецификация са, както следва: централната честота е 120K, лентовата 10K-15K (лента), наддаване на лентовата 0-3dB; stopband 70K-80k (лента), и stopband отслабване> 60dB, проектирал този филтър, напълно в съответствие с Глава 9 на книгата на Алън, като метод за нормализиране на lowpass-лентовия на каскада biquads. Взех от порядъка на 6 и chebyshev филтър. След работа, всички на необходимата стойност кондензатори ", аз използват Hspice да направя едно преходно симулация (такъв един жалко, че на верига SC не може да бъде симулиран в помете AC) Входът един синусова вълна с 120K на интереси, който трябва да бъде изход, без затихване . Въпреки това, след сравнително дълго време за установяване, изходът се заселват в по-малка стойност от входа (грубо 15dB). Тъй като качеството фактор на този филтър е доста високо, така че разпространението на капацитет е доста висока, което аз предполагам, е причината, поради която входът е отслабени. Да следват процедурата за проектиране на бележките на Алън, така че аз се съмнявам, дали по този начин има практическа стойност за кандидатстване. Може ли някой да ми даде някакъв съвет? Благодаря предварително. PS: Аз използвах OPAMP има широчина на честотната лента на 10M с 10p капацитивен товар (два етапа), DC наддаване на осемдесет и пет милионаdb.