лазерни диоди

N

nvd

Guest
Бях с Laser Diode за серийна комуникация между два компютъра, като използва стандартния сериен порт.Тъй като захранването е 12 V, аз използвах 7805 регулатор за отпадане на напрежение към 5 волта.После използва серия резистори да падне допълнително напрежение, така че напрежението в целия диоден лазер трябва да бъде 3 V, когато той обърна на 30 mA ток.Той е работил на по-ниски сКорости казват 110, но като използвах размер на 9600, то startd да се даде по-малко светлина.Мислех, че това се дължи на мито фактор, както е посочено от данни импулси, но ЛАЗЕРНИ имам слабо и не дава интензивна светлина вече.
Мога ли да го съживи?Защо тя се повредят?Беше ли 7805 понеже не се използва кондензатор на резултатите от дейността си ( 5 V).

Вместо това на резистори до спад напрежение от 5V до 3 употреба 3 силикон диоди в серия (≈ 2V напрежение капка, 1N4002 или подобен) ..и опитайте отново.
Това няма да се ограничи импулс текущата като резистори правя ..

Здравейте nvd,
Може ли да качите верига схема на Ур сериен комуникацията, използваща
Лазерен диод тук?

Здрасти!
Уважаеми U може да използвате и токоизправител мост за най-добри резултати.Тя също така ще защитите електроника и сензори.Също така се опита да промени сегашната си limmitations и след проверка на резултатите.

Моля, качете си схеми!Отстраняване на грешки ще бъде по-лесно за нас.

Също така изглежда за регулиране на натоварването си 5V доставките.Може би това ограничава вашия трафик.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back