лазерен диод съвпадение

X

xshou

Guest
Оптичен човек ме помоли да видя дали има някакъв друг начин да направят лазерна диодни прекратяване.Молбата е SONET OC192 ГСД.

Традиционно, просто tline и поредица Резистор с лазерен диод да направи 50Ohm прекратяване.Този подход има за улов на dissipating повечето мощност в резистор.
А модифициран вариант е да използвате телени рана Резистор да правите сложни импеданс съвпадение, тъй като обикновено лазерен диод има някои parasitc капачка.

Човекът се надявам той да използвате четвърт дължина на вълната Tlines да трансформира лазерен диод ниска impendance в 50Ohm, без допълнително съпротивление.Въпреки това, аз чувствам неудобно с тази идея, тъй като съвпадение ще настъпят само в тясна лента (Бих даде предполагам на 1G ~ 8ж).Въпреки това, SONET данни съдържа честота компонент толкова ниско, колкото 40KHz.Тежко BW ограничаване и ИСИ трябва да присъства в този подход.

Чух една компания наречена hytek претендира да има нещо, наречено "backmatching", което не изисква прекратяване 50Ohm от лазерни страна.Няма подробности онлайн.

Всяко предложение?

Използвайте лазерен диод шофьор IC.

Бъдете внимателни, лазерни диоди са много нелинейни и температура dependend.Ако имате нужда от максимално живота и властта, трябва обратна верига.
Много интересни са VCSEL диоди.pool_77

Вижте datasheed на някои IC производство, аз
съм, че MAXIM са добри.
Това
е много трудно за шофиране лазер без обратна сила, защото зависи от температурата, и само с IC можете по правилния начин пригодявам лазер.

Мисля, че е необходимо изясняване на проблема тук:
Това е за прекратяване на лазерен диод,
а не контрол схема.

Разбирам pool_77 и goxy основно говори за борба с пристрастие и модулация текущата - обикновено прилагат dithering тон при ниски freq.Същата идея може да се приложи и за двете EML и ГСД.Аз припомни Максима и ADC имат чипове за това.

Но тук аз
съм загрижен за прекратяване.Тоест, можем да направим добър RF прекратяване без допълнително Резистор серийно с лазерен диод?
Като се има предвид, широколентов сигнал при процеса, аз се съмнявам.

BTW, VCSEL е достъпна само за (много) кратки достигне до този момент.

Както и да е, благодаря много за коментари.

Лазерни мрежата на 1Ghz с TL можете да намерите в Genesys примери.
Също така могат да бъдат симулирани в MWO:
Fotprint: 0402
Платка: FR4-Ир: 4.5; Лос дрънчене.: 0,0004; Метал кърлежи.: 1,42; Грубо.: 0,094; Височина: 31 1000x500
млн.Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Goxy, благодаря за файла.Това
е много интересно.

Обикновено, лазерни manufaturers правят лазерна серийно с резистор да направи 50Ohm динамичното съпротивление.

За най-добри шофьори, те имат 50Ohm продукция.Виждам някои хора предпочитат използването отворен колектор за шофиране лазер (като новите Максим DFB водача), за да се спаси мощност; това
е вид опасни, ако се проследи е достатъчно дълъг, между водача и лазерни и лазерни не е добре съвпадащи.

От лазерни мейкър
на гледна точка, тъй като те не могат да направят сигурен колко дълго ще се следи и какви на водача изход импеданс, тя винаги
е полезно да се направи 50Ohm прекратяване.

Бих първо се опитват да използват @ DS да направя 4 тримесечие Tlines (ниско мине филтър тип импеданс трансформира) симулация за да видите дали моят приятел идея би работа.И след това се опитайте EM тренажор, ако е необходимо.

Отново, благодаря много за вашите усилия и време.

Бих ви афиш за моето развитие.

Вие сте подходящ за лазерна прекратяване.
Ако намерите някои ниска цена висока мощност (над 50mW) лазерна на 1550nm моля изпратете пост тук.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back