кросполяризация

A

alan6449

Guest
Здравейте три
.. expalain някой може да ми ефекта на crosspolarisation и copolar в microstrip параметър кръпка antenna.other също като VSWR, върнете загуба, печалба, и т.н. ...

Трябва да направя презентация ...PLZ ми помогнес уважение

Alan

Това означава всички антени.

Crosspolarization е поляризацията на ЕМ вълни, които се премества в продължение на 90 ° от основните си антена (например, ако вашата антена са вертикална поляризация, хоризонтална поляризация crosspolarization е за вас.).
Теоретично crosspolarization не ви засяга изобщо, но в реалния живот е съвсем различен.

Опитвам се ще се опитам да го кратко, но аз ви предлагаме да погледнете в прикачения файл.Gain, Directivity и ефективни отвор.Способността на антената, за да концентрира енергия в тесен ъглови район (директива греда) е описан от гледна точка на антената печалба.
.

Две различни, но свързани с определенията на антената печалба са директива печалба и да спечелят властта., while the latter is often called gain
.

Първият обикновено се нарича насоченост,
а тя често се нарича печалба.Важно е, че разликата между двете да бъдат ясно разбираеми.(directive gain) is defined as the maximum radiation intensity (watts per steradian) relative to the average intensity.

Directivity
(Директива печалба) се определя като максималният интензитет на лъчение (ватове на стерадиан) по отношение на средна интензивност.(power gain) does involve antenna losses and is defined in terms of power accepted by the antenna at its input port P0 rather than radiated power P.

Усилване
(мощност печалба) се включва антена загуби и се определя по отношение на мощността, приети от антена на своите P0 въвеждане на пристанище, отколкото излъчвана мощност стр.TQ of the antenna.

За реалистични (nonideal) антени, Pt излъчвана мощност е равна на силата любимци P0 пъти радиация ефективност фактор
ТК на антената..

Ефективна отвор.В отвора на антената е неговата физическа площ прожектира върху равнина, перпендикулярна на дълги посока.Концепцията на ефективни отвор е полезно, когато се разглежда антена за приемане на режим.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back