кристал осцилатор тест

M

masadi

Guest
Dear All

Искам да знам как да тествате кристал осцилатор дали работи добре или не?
груб и прост тест е по-добре

Например аз искам да тествате 12MHz Crystall OSC

Благодаря предварително

с уважение

Един от начините да се използва за измерване на честота брояч и обхват.
Ако не ти е нужно това устройства, вероятно най-простият метод, за да видите само ако е колебания е да се използва прост детектор диод и един метър.

Какви неща са Интересувате ли се от изследване за?

При моите пътувания, имам проблеми с получаване някои осцилатори, за да включите при всякакви условия.Така че аз ще променя напрежение власт над очаква обхват, и се уверете, осцилатора стартира, когато се обърна на доставката.Бих се различават осцилатора от най-студените до горещите атмосферния очаква температурата и се уверете, че стартира и запис на какво разстояние се честота варира.Бих кука някои реактивни товари (бобини, кондензатори, различни от / - JX ценности, към изхода и се уверете, че осцилатор работи и остава на правото честота. Бих искал също кука до всички филтри очакваното производство на генератор за да се уверите работи (като кука създаде LOWPASS на изхода, за да видите, ако трептенията спирки). При по-сложни ситуации (QAM висока честота на данни) мога да измери фаза шум по фен вибрации.

За 12MHz тестване Crysatl, можете да пробвате трептене-кратък срок, и треперя дългосрочен план използва обхват, в открито поле на качеството, той може да измерва трептене.Или можете да установяване на данни, тогава се използва MATLAB инструменти за анализ на трептене.

Много благодаря за всички ф

Искам да проверите на продукцията на осцилатор, независимо дали има изходен сигнал, или не.всеки може да дава прости тестер схема за генератор?

Съжалявам за този глупав въпрос, Im наистина любопитни Bout It

Благодаря отново

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back