която микроконтролер да се използва?

M

mohitgadhok

Guest
Здравейте, аз съм изграждането на оптична аудио връзка и аз изисквам микроконтролери да контролира A / D и D / A. Аз в момента се опитва Atmal AT89S52 микроконтролер, но тя е далеч да се забави. Аз само способността на програмата микроконтролери, свързани с програмирането Кайл софтуер. Кой микроконтролер ще ми даде най-бързият скорост на обработка, както и изискват изход процент в диапазона от 200KHz до 4MHz. много благодаря, Mohit Gadhok

ATMEGA 128 е добре микроконтролер Опитайте с това. Тя е като вътрешен ADC и DAC периферни. Счита Chanchal

Hi mohitgadhok Можете да използва AVR (8-битов), които могат да работят Upto 20MHz пропускателна 20MIPS. Има PIC16, които могат да работят Upto 20MHz пропускателна 5MIPS (нови Upto 32MHz в 8MIPS) или PIC18 - 40MHz в 10MIPS. Мисля, че ако цената е фактор, AVR ръба леко. Тъй като вече се използва ATMEL, тя може да бъде мъдър избор да остане с ATMEL, въпреки че 8051 и AVR са различни. Вие трябва да бъде определен броят на I / O пина имате нужда. AVR започва от 8 пина (ATtiny например ATtiny 45) до 100 пина (ATMEGA). Изберете един, в зависимост от броя на I / O пина, програмна памет, RAM, EEPROM, и т.н. Изберете вашия език за програмиране и компилатор. За C, има mikroC PRO за AVR, WinAVR, CodeVision. На основните mikroBASIC и БАСКОМ. Предлагам ви да използвате mikroC или mikroBASIC. Ползвал съм PIC и AVR (и двете с mikroBASIC и mikroC), въпреки че ми харесва AVR-добре. Изборът е ваш. Се надявам, това помага. Tahmid.

HI За да работите с Кайл 8-битов компилатор и 8-битов MCU най-добрите soulation е да се използват SILABS 8051 MCU, те могат да работят толкова бързо, колкото 100 MIPS и A2D и D2A Също така, има заявление бележка в SILABS сайт, който ви покажа как да използвате 8051Fxxx за работа с аудио siganl Всички най-добрите Боби [цвят = червен] микроконтролер специалист [/ цветен]

thnks за идеи, аз съм търсят в AVR чипове и могат да бъдат в състояние да ги използват. Има ли какъвто и да е вид от 8051 със същото оформление пин като AT89S52 с възможността да се предоставят същите скорости procssing на AVR, както аз съм ограничен, за да бъде в състояние да програма 8051 чипове, които използват LEAPER-48 - програмист. много благодаря, Mohit Gadhok

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back