контролиране на мобилен телефон, използване на микроконтролер

F

froten

Guest
Здравейте всички, Im опитва да направи система за дистанционно управление, използване на мобилни телефони, където ще пратя didgital сигнал за контрол от контролната станция до местоназначението, като използва два мобилни телефона за изпращане на данни и секунда, за да получи данни. Аз използвах pobile микрофон, за да изпратя моя цифров сигнал и се използват говорител в приемащата телефон, за да се върна на сигнала. Защото аз ще използва цифрови данни, използва sequre вълна като вход в изпращащата hpone но в receving телефон имам почти задължително вълна (може да се дължи на вътрешните филтри на мобилни телефони), които не са цифрови данни като изпратих . Идеята ми е следната: имам нужда да изпращате и recive контрол сигнал (цифров или аналогов) с помощта на мобилен телефон, така че моля всеки, който има anyidea или изследователски или намек да ме уведомите, като това progect е моята завършил проект и имам само малка представа за мобилни програмиране и контрол. от помощ е значително appriciated.

добра идея, но ф трябва да конвертирате синусова вълна в квадратна вълна с помощта на вземане на проби порти (Шмит спусъка), така че може да ги ползва като управляващи сигнали. като ф извличане на сигнали ще говорещия, те ще бъдат аналогови само. Просто трябва да ги voncert към цифрово, така че можете да ги използват като сигнали за контрол.

Здравейте, моля да бъде в Ур ум, играе с мобилни (трябва да се GSM), така че това, което някога ф казват, че (глас) не ще получи 100% на другия край също ще имате fequency губи, защото на цифрово компресиране и filterations. В този случай имате две възможности да използват мобилни телефони като модем или чрез SMS. SMS например в ww.mcselec.com goodluck sadat007

Здравейте, Ако искате да изпратите данни по този начин по-добре използват DTMF поглед или за енкодер, декодер чипове. Бавен транспорт на данни, но не е проблем за телефонна мрежа. Павел.

Не знам защо всички тук усложняват този въпрос ,...... Did't изпълнение нещо на практика, но аз мисля, че е всичко за изпращане на команди за телефон в режим на хекса от микроконтролера и да получават SMS съобщение във формат PDU, микроконтролера. Съм, че всички експертни хора тук много неща и коментари, кодекси ,......., т.н., които може да ни помогне.

отколкото Ал за вашия преиграване Знам, че мобилният телефон може да се използва като модем, но аз не някаква идея как да направя това. Ли, че се изисква компютър с контрол модем или тя може да бъде направено чрез микроконтролер? Възможно ли е да се пишат Windows програми, които могат да контролират модем телефон? как и откъде да започнете? всяка помощ е ценена.

Просто устроения ще бъдат чувство DTMF и след това да се декодира ............

DTMF - двутонови Многочестотна http://en.wikipedia.org/wiki/DTMF . Всъщност DTMF на мобилен телефон не е толкова прост, с vocoders и т.н., аудиото е малко изкривен и ще трябва да вградите опитайте отново логика / контролна сума, за да се гарантира правилното рецепция и т.н. Хората, които предлага DTMF ... ако успешно сте го прилагат, бих искал да знам, тъй като не съм имал особен успех.

Здравейте! Най-простият начин да направите Ур projcet, е да изпращат и получават SMS, както чрез мобилни телефони. Можете да направите това много лесно с помощта на АТ команди. например команда ATD 03335647897, ще направи мобилни разговори до определен брой, които в този случай е 03335647897. AT команди могат да бъдат изпратени и получени чрез серийния порт. Пожелания.

Ако вашият receving мобилен телефон става все по синусова вълна изход точно anologous необходимите импулсен изход, тогава можете да конвертирате синусоидален изход в квадратна вълна изход чрез ZERO ПРЕМИНАВАНЕ НА ДЕТЕКТОР (ZCD). ZCD могат да бъдат приготвени с използване на opamp много лесно. Ако имате нужда от допълнителна помощ, направете ми поща.

Да, най-простият начин е да се използват SMS, и аз не знам какво е, че PDU формат? Може ли някой да моля обяснете?

[Цитат] Можете да направите това много лесно с помощта на АТ команди. [/ Цитат], че е waseem най-простият начин е да изпратите тази команда в шестнадесетичен формат

Опитайте това, може би това е, което търсите ...

[Цитат = Alan69] з ** P: / / www.sparkfun.com/commerce/product_info.php?products_id=757 ч ** р: / / Не www.sparkfun.com/commerce/product_info.php?products_id=279 евтини, но може да бъде лесно .. [/ цитат] може и да намерите нещо, като схеми и УВП файлове, това звучи страхотно е, нали!

Тук все още интересна връзка на тема НА УПРАВЛЕНИЕ http://www.serasidis.gr/circuits/smscontroller/smscontroller.htm.

Знам, че този сайт, са били публикувани много пъти 10x

Имам нужда да проектира система за наблюдение на bushfire. Тази система изисква мобилен телефон като комуникационна среда. Така че, мисля, че моят проект е, подобни на вашите. Но, аз не знам как да си изберете микроконтролер и как да се свържете микроконтролер с мобилен телефон. Ако избера 8051, то е възможно да се постигне тази цел?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back