кондензатор напрежение

A

a_tek7

Guest
Ето защо се нуждаем кондензатори със същия капацитет и за различното напрежение?

Здрасти,

За определен капацитет, обикновено плащат повече за по-високо напрежение, така че искам да се опитаме да не поддържа отлични оценки твърде далеч над пикови напрежения.
Има много различни начини за вземане на кондензатори, в резултат на разликите в напрежението устойчивост, ESR (еквивалентно Series Resistance) и други параметри.Обикновено трябва да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди, без да бъде прекалено скъпо или големи механично.
Стойността на капацитет обикновено се диктува от кандидатурата си, но вида искате да използвате, ще зависи, наред с други неща, за напрежения ще бъдат подложени.
С уважение,

Самуил

бихте класифициране на всички видове кондензатори и техните приложения?

опитвам да разглеждате на Thi свързани с връзки.

http://www.radio-electronics.com/info/data/capacitor/capacitor_types.phpНадявам се това да woul ви помогне.

Причината за това е за по-високи напрежения трябва по-добра изолация и по-голям размер.

Уважаеми a_tek7

Letme ви дам много просто сравнение .... имате гледате клетки, "pensil" клетки, клетки на батерията, всички със същия 1.5V рейтинг.но каква е разликата ..?разликата е в това как "Биг" верига, която всеки може да кара .... Човек не може да се очаква клетка часовника, за да карам FM / AM радио ....като мъдър клетъчна батерия би навредило на вахта напълно ......

В обобщение, Ключовата дума тук е "Текущи Оценки".ние знаем,

Power = Текуща * напрежение

Въпреки че във всички случаи по-горе каза напрежението е едно и също все още карам на настоящите им нива са различни.

Подобни аргументи се поддържат за кондензатор по отношение на "Charge", която се съхранява и да си "мощност"

Аз предполагам, че това отговаря на вашите queiry.

Сай

но мисля, че в един специфичен вид на кондензатори например керамични и в определен диапазон на напрежение, за разлика на размера и изолация е малък (английският ми е лошо)

Уважаеми a_Tek7,

това, което каза е вярно ...... всички рейтинги (във ватове и т.н.) зависи изцяло от диелектрик използвани в рамките на кондензатор, b'cos това е, което най-накрая магазини такса.Разбира се разходите и важността на заявления също влизат в картината.Така например има водят кондензатори, както и SMD (Surface Mount устройства) кондензатори.В SMD там е това, което се нарича A, B, C, D-случаи (размер или обвивка на кондензатори).

Сега, подобни cased кондензатори, произведени от различни производители се различават в своите оценки (и разбира се разходи също ...!) b'cos всеки един би са използвали различни диелектричен материал и компост (и).

Сай

a_tek7 написа:

но мисля, че в един специфичен вид на кондензатори например керамични и в определен диапазон на напрежение, за разлика на размера и изолация е малък (английският ми е лошо)

Уважаеми Фала, знаеш ли как се прави капацитет

Предполагам, че мога да ви дам само частичен отговор, на базата на моя опит.
За малки вериги сигнал, ние сме склонни да се използват керамични SMD кондензатори, най-вече, защото те имат ниско ESR (евтини също).За пристрастие вериги, комбинация от електролитни (голям капацитет) и керамични работи добре.
За силови вериги, electrolytics са добри (капацитет / размер / maxV), но човек трябва да внимавате за полярността.AC capacitances са били по-трудни в моя опит.
Както можете да видите кондензатори не са моята специалност!
Надявам се това да помогне.

а-Tek7, има различни кондензатори, керамични, многослойни, електролит.Всяка имат свой собствен производствен процес е твърде сложно да се отговори в един пост.Google употреба ще намерите изобилие от информация.

Фала написа:

а-Tek7, има различни кондензатори, керамични, многослойни, електролит.
Всяка имат свой собствен производствен процес е твърде сложно да се отговори в един пост.
Google употреба ще намерите изобилие от информация.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back