компенсира отмяната

J

joskin

Guest
Поради разминаването MOS, недвижими OPAMP неизбежно има входно-refered offset.If изграждането на печалба етап с това OPAMP, на офсета ще бъде разширена в продукцията.
Как да отмените компенсира? Всеки може да ми помогне?

Ако това се компенсира наистина е проблем за вас (висока печалба или уреди) можете да свържете (mutiturn) потенциометъра чрез високо ома (1M или повече) резистор към или - въвеждане.
Тъй като това потенциометъра оперира между V и-V ще може да коригира 0V (или друга стойност) на изхода.

Нарязани OPA
или големи W Big L на входно устройство

някои документи се използва часовника преминаване на вход за отмяна на прихващане.

Да, офсет е проблем.

но говорим за етап на печалбата, като цяло и на печалбата идва от съотношението на кондензатор в схеми СК, и аз не мисля, че компенсира ще се увеличат по този начин.

и нормален, за компенсиране на opamp е постоянна величина, като по този начин не трудно да се КР.

освен ако не се използва като сравнение, където U може да използва или декември OT AnalogCalib.за решаване на проблема.

sunking написа:

Нарязани OPA

или големи W Big L на входно устройство

mbright написа:

Да, офсет е проблем.но говорим за етап на печалбата, като цяло и на печалбата идва от съотношението на кондензатор в схеми СК, и аз не мисля, че компенсира ще се увеличат по този начин.и нормален, за компенсиране на opamp е постоянна величина, като по този начин не трудно да се КР.освен ако не се използва като сравнение, където U може да използва или декември OT AnalogCalib.
за решаване на проблема.

Обърнете се към гл.13 в книгата Razavi's.
Autozeroing, DC обратна връзка, или хеликоптера стабилизация.

Мисля, че главно зависи от вашия opamp работи непрекъснато или часовник.
Ако това е часовник, може да използва преминаване капачка обратна връзка за отмяна на компенсира успешно.
Тя е непрекъсната, то е много по-трудно.Следват някои методи мога да измисля,
1.по-добро съвпадение на оформление и дизайн на двете страни на opamp вход / изход.Подобно на по-голяма транзистор размер, устройството гарнитура.Методът говорихме за преди (добавяне на голям резистор в продукция) прилича на обикновено подстригване метод, но той не може да работи във всички случаи.
2.Използвайте плаваща верига портата, за да се намали несъответствието устройство.
3.цифрово калибриране в след преработка.
4.пълноценно използвани диференциална strucrure да я намали.

Има ли напълно разликата структура да намалят ефекта на компенсира?Офсетни се означава разликата потенциал, прилагани в opamp такава, че разликата мощност е равна на нула, така и чрез своите компенсира природата е в диференциално режим грешка.

също така, как плаващ технологии порта.помогне в този случай?

плаващ порта в аналогов означава U може да коригира таксата съхранени върху нея следователно Vth.обикновено за ниско потребление на енергия заявление.

Do U означава това може да помогне за подобряване на Vth съвпадение?за капачка на обратна връзка, направете U означава автоматично нула?или аналогов калибриране?

цифрово-грешка, корекция може да помогне за сигурен.

има някакъв документ за това как да откажете OP-AMP компенсира.

Нормалният начин е автоматична-нула.Можете да го намерите в книгата на Sansen's.Added след 1 минути:

Нормалният начин е автоматична-нула.Можете да го намерите в книгата на Sansen's.Added След 32 секунди:

Нормалният начин е автоматична-нула.Можете да го намерите в книгата на Sansen's.

1 autozero (дискретно, но водят високо пиша имена шум)
2 хеликоптера (непрекъснато, но се нуждаят от добри нискочестотен филтър)
3 добро разположение и големи MOS вход
4 внимателно дизайн MOS превключватели

Какви са декември и AnalogCalib.
Аз ma ново.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back