колко голям е N = 40 в PLL?

S

savithru

Guest
Здравейте всички, От deansbook на PLL Четох, че N-брояч стойност е параметър, който има най-голямо въздействие на шума фаза на PLL. Колкото по-малка тази стойност е по-добре шума етап следва да бъде, тъй като стойностите на N умножава шум. Сега съм с N = 40 .. Можете ли да Pls кажи ми, колко голяма е моята N стойност. До каква степен тази стойност се отразява върху моето фаза шум? Pls отговор Благодаря и пожелания SavithRu

Нивото на шум фаза ще се увеличи с 20 Дневник N = 32гб. N може да бъде, че големите, особено ако VCO нисък шум фаза, като LC VCO. Ако вашият референтен сигнал има добро представяне фаза шум и VCO лошото представяне фаза шум (като RC VCO), се препоръчва да има голяма пропускателна способност, така че PLL може лесно да следите позоваване.

Аз ще ви дам един практически пример за 2.4GHz ZigBee Integer-N делител N = 480 до 495 Фракционен-N делител N = 90 за FR = 25MHz 40 изобщо не е голям

[Цитат = Eugen_E] Нивото на шум фаза ще се увеличи с 20 Дневник N = 32гб. N може да бъде, че големите, особено ако VCO нисък шум фаза, като LC VCO. Ако вашият референтен сигнал има добро представяне фаза шум и VCO лошото представяне фаза шум (като RC VCO), се препоръчва да има голяма пропускателна способност, така че PLL може лесно да следите позоваване [/ цитат] Благодаря на всички ви за вашия вид отговор. Ако имам refernce сигнал на 5MHz и VCO ми е много шумна (пръстен тип), можете ли да Pls предполагат числена номер за честотна лента ... Какво ще кажете за 200kHz? Pls отговор. Благодарение & отношение на SavithRu

[Цитат = savithru] [цитат = Eugen_E] Нивото на шум фаза ще се увеличи с 20 Дневник N = 32гб. N може да бъде, че големите, особено ако VCO нисък шум фаза, като LC VCO. Ако вашият референтен сигнал има добро представяне фаза шум и VCO лошото представяне фаза шум (като RC VCO), се препоръчва да има голяма пропускателна способност, така че PLL може лесно да следите позоваване [/ цитат] Благодаря на всички ви за вашия вид отговор. Ако имам refernce сигнал на 5MHz и VCO ми е много шумна (пръстен тип), можете ли да Pls предполагат числена номер за честотна лента ... Какво ще кажете за 200kHz? Pls отговор. Благодарение & отношение SavithRu [/ цитат] Мисля, че избора на контур пропускателна способност зависи от много фактори, един от тях е fref, а другата е заключване на време (време за установяване), контур BW трябва да бъде по-малък, отколкото fref/10 като правило на палеца за стабилността на веригата също трябва да бъде по-голям от 2/Tsw, където TSW е време за установяване. Пример: За Ур дизайн fref = 5MHz Loop B.W10KHz Така че това е обхвата на BW може да бъде 10kHz <Bw

Имам една идея, че използвате ADLSim, която е свободен софтуер на уеб сайта на Analog Devices. Тя ви gvies пълна симулация на цикъла. Може да се използва, само ако сте синтезатор от Analog Devices, като ADF серия. Ако е така, можете да опитате различни контур честотна лента с различни структури контур филтър.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back