който може да даде на потока на потребителски IC дизайн

G

gaonkc

Guest
кой може да даде на потока на потребителски IC дизайн.
как да се използва IC 5,0 на такт.?
как да го използва за разработване на малки проекти?
tnx

1.Научете всички файлове от леярски процес;
2.Използвайте тези файлове, за да изгради вашата библиотека (за схематични и оформление);
3.изготвя своя схематични в такт; л
4.Пусни симулация използвайки Кейдънс / hspice / synopsys т.н.;
5.изготвя оформлението си в зависимост от вашите схематични.

5,1 Draw оформление
5,2 ДРК / LVS проверка
6.Разпределение параметър добив / паразитни резистентност добив.
7.Да след оформление симулация.
8.Ако след оформление симулация разкриват някои проблеми,
преминете към стъпка 5 или стъпка 3.

знам тази тема е публикувано няколко пъти досега; BTW, тук е добър отговор:

hxxp: / / turquoise.wpi.edu / CDS /

Най-добър!

Първото нещо е Spec.Тогава поток от 1 до 8

Има ли места, които можем да направим CMOS 0,25 или дори големи евтино и пакетните прекалено?Понякога преди четох, че цените са паднали до нивото hobbyists, където можете да създадете собствени ICS, и аз просто исках да знам къде?

- Jayson

Jayson написа:

Има ли места, които можем да направим CMOS 0,25 или дори големи евтино и пакетните прекалено?
Понякога преди четох, че цените са паднали до нивото hobbyists, където можете да създадете собствени ICS, и аз просто исках да знам къде?- Jayson

Не съм сигурен за това.Повечето леярни такса 20K USD за 0.25um.Ако не използвате техните библиотеки не могат да претендират ПР права.Chartered Полупланински имат безплатен тип политика - не ПР права на техните библиотеки, TSMC са обратното.Съмнявам hobbiest всеки може да си позволи чип тичам в леярна.

но не можете да стартирате чип в mosis за $ 3000
САЩ за около 20 бр.единствено правило е mosis не човекът от улицата - трябва да бъде част от една компания или университет.Вероятно на вземане на фирмата (ох, предварително IPO стартиране) е достатъчно добър.се включи за 20 $,
както и покана до mosis.те са стари евтини AMI процеси и много висока скорост, много скъпо IBM процеси също.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back