които знаят разликата Ramless и овен-базирани LCD контролер

X

xysafety

Guest
, които знаят разликата Ramless и овен-базирани LCD контролер?

Благодаря.

Здрасти

Аз не съм сигурен, е че това е отговорът, или не.
лепка най-LCD's Използвах трябва да предоставят данни, които да бъдат показани на линия.
Докато бях работил с плосък от OMRON, които проектирате вашите екрани и бутони и всяко нещо.и изтегляне на всички екрани на LCD, че след време Времетраене просто преминават на индекса на екрана и buttom на екрана.

Разбира се, тя не е овен и това е EEPROM или Flash

Салам
Hossam Alzomor
www.edaboard.com

едно момче ми каза, RAM-базирани LCD контролер може да се съхранява на пиксела на водача чип за освежаване на LCD панела.Но по-малко RAM-LCD контролер трябва прочетете пиксела едновременно от системната памет за освежаване на LCD панел.

Аз не съм сигурен дали е правилно или не?

С удоволствие.Общо казано, най-RAM-базирани conrollers LCD се използват в малки размери панел с резолюция по-ниска от QVGA generally.Panels на клетъчни телефони, MP4, PMP и PDA използва RAM-базирани контролери LCD.И разбира се овен-базирани LCD контролер може да се съхранява на пиксели на един кадър данни.
RAM-по-малко се използва в по-големи като размер панел LCD-TV, LCD на лаптоп и др.Те се нуждаят прочетете пиксела от системната памет едновременно освежаващо на LCD панела.
Ако искате повече информация, свържете се с мен Pls директно по електронната поща liujieivy (в) gmail.com

Благодаря ти, ljsmiling.
Взех го.

Когато панел размер е малък, рамката буфер може да бъде интегрирана в чип, така по-малък от QVGA панел използване на RAM-базирани контролер обикновено.
Когато панел размер е голям, то смисъл да се използва системната памет, както рамката буфер.

Прав ли съм?

Контролер за TFT LCD или плазма, трябва да мащаба на резолюция видео вход (независимо от вашата видео карта е гасенето) на природен с плосък панел резолюция.Така че принос за вземане на проби зависи от резолюция видео вход и определя тактова честота на т.нар предната тръба края видео.Бекенда тръба видео е с тактова честота определя от LCD панел размер и разделителна способност.

В случай на Намаляване на мащаба, на въвеждане часовник (предна тръба края видео) е по-бързо от продукцията часовник.Така че, за изпълнение на видео обработка pipelining в непрекъснат начин, някакъв вид памет е задължително.

А по-малко RAM-LCD контролер обикновено има компонент, наречен отделяне FIFO.Това е FIFO, че може да се съхранява най-малко един пиксел линия.Той гарантира, че няма значение какъв принос резолюция на видео можете да се свържете вашият монитор вие винаги ще получавате текуща преработени поточно видео.

Надявам се, че помага

Arturi

xysafety написа:

Благодаря ти, ljsmiling.

Взех го.Когато панел размер е малък, рамката буфер може да бъде интегрирана в чип, така по-малък от QVGA панел използване на RAM-базирани контролер обикновено.

Когато панел размер е голям, то смисъл да се използва системната памет, както рамката буфер.Прав ли съм?

alzomor написа:

ЗдрастиАз не съм сигурен, е че това е отговорът, или не.

лепка най-LCD's Използвах трябва да предоставят данни, които да бъдат показани на линия.

Докато бях работил с плосък от OMRON, които проектирате вашите екрани и бутони и всяко нещо.
и изтегляне на всички екрани на LCD, че след време Времетраене просто преминават на индекса на екрана и buttom на екрана.Разбира се, тя не е овен и това е EEPROM или FlashСалам

Hossam Alzomor

www.edaboard.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back