кит за DSP на FPGA

M

mickeymouse

Guest
Здрасти,

Аз
се опитвам да намеря комплект за reaserch по специалността: DSP на FPGA.Имам някои expierience със сигнални процесори, но FPGA е ново за мен.Аз бях погледна Xilinx и @ ltera сайтове и комплекти, които са интересни за мен са:

DSP развитие Кит, Stratix Edition
http://www. @ ltera.com / продукти / devkits / @ ltera / кит-dsp_stratix.html

и

XtremeDSP развитие Kit
http://www.xilinx.com/ipcenter/dsp/development_kit.htm

Комплекти изглежда твърде сходни, FPGAs също са много сходни и цената изглежда същото, но ...Какво със софтуер?Какво с IP адреси?Възможно е да се каже, която комплект е по-добре?По-добре е за това, което ...?За общи цели DSP и академична употреба.Може би вие знаете по-добре някои китове?

Мики

Мисля, че някои от тези въпроси са най-добрият отговор директно от FPGA фирми, тъй като вие търсите да закупите хардуер.Сигурен съм, че продажбите им ще скочи на Вашето запитване.И ако вие използвате това, за образователни цели, те могат дори да има специална отстъпка.

Xilinx и @ ltera са две преки конкуренти борим за почти идентични пазари.Това може да бъде, поради което виждате подобни продукти.Дали техните продукти са зрели, това
е друг въпрос.Изглежда ми, че тези инструменти са сравнително нов, но е по-добре Xilinx документация.Ако сте работили при липса на техническа подкрепа, която
е вероятно по-скоро се отнасят за вашето решение.

Що се отнася до дружеството, което ще доведе до висока ефективност DSP FPGAs,
бих казват те вероятно са за един и същ.Това е така, защото Xilinx лицензи IP адреси от 3-та страна, продавачите и хубав много по всички тези продавачите правят ПР за двата Xilinx и @ ltera.Ефективността на вашите FPGA също ще зависи от FPGA синтез инструмент.И познай какво, на ЕДА компанията поддържа и двете Xilinx и @ ltera.

Още едно нещо, което може да иска да се обърне внимание да е аналогова IO - движени от вашата молба.@ ltera изглежда да има бързи ADC:
- 2-канален, 12-битова, 125 милиона проби в секунда (MSPS) (A / D)
- 2-канален, 14-битова, 165 MSPS цифрово-към-аналогово (D / A)
Но Xilinx е ADC-висока резолюция.
- Две ADC канали: AD6644 ADC (14-битов до 65 MSPS)
- Две КПР канали: AD9772A КПР (14-битов до 160 MSPS)
Или борда е над определени дори за видео приложения.Тя изцяло зависи от вашата цел прилагане.Ако скоростта не е вашата загриженост,
бих отида с Xilinx заради допълнителните битове на входа ADC резолюция е плюс.

MGPC

Има схеми на борда на разположение, особено Xilinx изпълнител?

Какво прави компания на ADCs и DACs за Xilinx?

- Jayson

Фирмата, която прави ADCs и DACs за XtremeDSP кит е Аналогов устройства (ДДД) ADC - AD6644 (5) и КПР - AD9772A.Можете да намерите тази информация он-лайн в XtremeDSP продават лист:http://www.xilinx.com/ipcenter/dsp/xtremedsp_sell_sheet.pdfВ XtremeDSP кит се основава на музикант-II модул, което е направено от Nallatech.
За XtremeDSP, Xilinx работи с 3-та страна, продавачите да създаде платформа за развитие.
Списък с 3-та страна, продавачите, че Xilinx използва се намери на адрес:

http://www.xilinx.com/ipcenter/dsp/dsp_dev_brds.htm

Ако търсите по различни дъски с различни резултати, бих предлагаме да се свържете на 3-та страна, продавачите директно.MGPC

Да някой от тези бордове използват честотната лента ограничаване (например ниско-Pass филтър) на аналогови входа на ADC?

- Jayson

Jayson написа:

Да някой от тези бордове използват честотната лента ограничаване (например ниско-Pass филтър) на аналогови входа на ADC?- Jayson

Като цяло трябва да DSP всички приложения използват честотната лента ограничен ADC или може да се направи без?След като не е, че това, което DSP самата трябва да направя?

- Jayson

Jayson написа:

Като цяло трябва да DSP всички приложения използват честотната лента ограничен ADC или може да се направи без?
След като не е, че това, което DSP самата трябва да направя?- Jayson

Аз HAV А А до Г конвертор AD6645 но DONT искате да използвате FIFO комплект с ad6645 и аз искам да видя ако в matlab всяко чувство plzzzzzzzz

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back