капацитет, inductances при високи честоти

M

mfarhan1

Guest
Уважаеми всички
Знам, че въпросът съм пускането се иска много пъти с различен контекст, но не можех да намеря права изпраща отговор за него, така че търсят вашите съвети.

Нека кажем, че са моделирани един кондензатор (или индуктор) в EM симулация инструмент, сега най-общ метод за измерване на капацитет (или индуктивност) се измерва имагинерна част от Y11.

.

А това има смисъл, но както ние отидем при висока честота на имагинерна част няма тона представляват само капацитет (или индуктивност), но и паразитни inductances както и, така да се мярка имагинерна част не е валиден сближаване вече.Как да намерим капацитет или индуктивност сега?

Едно решение, което ми идва на ум е да се използва еднократно еквивалент модел на индуктор или кондензатор.Нека кажем, че знаем кондензатор еквивалент еднократно модел (показан на фигура) сега пак как мога да намеря стойностите на всички компоненти, които дава на един и същ окончателния реактивен компонент.

like Pi ledder rational polynomial
etc which gives equavalent values but can i somehow put my capacitor model in SPICE and get the lumped components values?

Хората казват, използвайте SPICE модел сега съм нов за него, доколкото аз знам, че има няколко предварително зададени модели
като Pi ledder полином рационално
и
т.н., което дава equavalent стойности, но мога ли някак си сложа кондензатор модел в SPICE и получи lumped компоненти стойности?

Много благодаря Очакваме вашите responces
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Здравей mfarhan1
Имам 1 предложение.
Казват, че са симулирани, проектирани и направи microstrip или lumped кондензатор / индуктор.
Опитайте измерване на капацитет индуктивност & използвайки LCR метър.
и кръстосана проверка.

@ Abhishekabs
Благодарим ви за отговора.
Искам симулирани резултати, защото аз искам да се направи дизайна кит за спираловиден индуктор и Актуално кондензатор, така измерване не е приложим вариант,
Всякакви други предложения

Здравей mfarhan1,
Ако знаете geomtery можеш да изчисли капацитет и индуктивност при висока честота на използване FastCap и FastHenry (с помощта на FastModel редактор).Тя е безплатна, вие ще откриете, че http://www.fastfieldsolvers.com/

С най-добри пожелания,
Uzzal

Здравей, ако не разбирате въпроса си правилно може да бъде в състояние да се сближат резултати за кондензатор с поемането Z = SQRT (ESR ^ 2 (XL-XC) ^ 2).Докато XL = ωL и XC = 1/ωC.Ако можете да имате Z (F) срещу frequancy функция на данни от Вашия симулация инструмент след това по-ниската точка ще represnt на ESR и произтичащи функцията достатъчно далеч от повратен момент може да се изчисли индуктивност.

В капацитет е доминираща при ниски честоти и минимално предаване линия ефекти.Така че мярката S11 с другите DUT терминал отворени и сте за измерване С11 | | (С12 С22); " " означава серия, "| |" означава паралелно.Сега кратко терминала за измерване С11 | | С12.Ако вие поемате С22 = С11 може да изчисли С12, или в обратната DUT до получаване на 2-ро измерване за решаване и за трите неизвестни.

Сега трябва да намерим 1 ехтящ честота (серия резонанс).Можете да направите това от s21 на серия измервания, но по-добре да сложа DUT в разкарвам и измерване на честотата и дълбочината на щръбка.От еклив честота може да се определи L11 L22, и от дълбочината на щръбка можете да определите R11 R22.От време на технически R и G може да бъде получена от DC измерването, но те са функция на честотата, така бихте могли да получите различни резултати,
а G е толкова малък не сте могли да мярка Р.

Тогава вие ще сравните lumped модел отговор на измервания и ощипвам то повече.

Така че наистина това е въпрос на измерване на ниско, високо, и ехтящ честоти,
както и за прекратяване на производството с отваря и шорти.От това можете да извлечете стойности за lumped елементи.Можете дори да вдигне DUT далеч от земята самолет да се сведе до минимум С11 и С22.

Ако четете на малките сигнал модел добив ще подробно някои от методите.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back