кал шах овен грешка (HP 54501A)

Z

zolauri

Guest
Моят въпрос е предимно за HP 54501A цифра потребители обхват или експерти, които са запознати в калибриране и определяне на този на обувки, но всеки полезен съветва са оценени.

Имам цифра обхват (HP 54501A) и има една странна недостатъчност с него.След всяко едно стартиране получавам съобщение за грешка "кал овен шах грешка, ре-кал инструмент"

След повторно калибриране обхвата работи добре.

Ако аз игнорира съобщението за грешка и стартирайте Self Test с тестови вариант на всички следващи се връща три реда с резултат "неиздържал"

1.Protected енергонезависима RAM
2.Г-аналогов преобразувател
3.A / D конвертор

Когато recalibrate инструмента (Util меню> Self CAL) обхвата могат да бъдат използвани отново.Нещо повече, ако стартирате Self Test _after_ рекалибриране всички линии, се завръща с резултат "издържал" дори споменатите дърво.Тъй като проблемът изглежда _only_ след изключване и затова мисля, че е причинена от резервната батерия.

Въпросът е: Може ли лесно да се справят tipical недостатъчност (разбити резервна батерия или нещо подобно) или да го подпише по-сериозен проблем?

Налице е важна допълнителна информация.Обхватът е от употреба в продължение на около 10 години най-малко, когато го обърна на миналата седмица.

благодаря предварително
z.lauri

Привет!

Аз не съм запознат с това специфично устройство, но HP устройства на това поколение често е овен резервна батерия (известен още като NV-RAM) с батерия Li.Погледнете вътре, ако можете да видите нещо подобно.

Може да има и една външна батерия, която вече е изчерпана.

Вие може да замени RAM NV модул като цяло част, или можете да смъквам на батерията и запоявам една нова отгоре на това.Погледнете за слънчеви Sparcstation 5/10/20 NV замяна RAM / ремонт процедури, които имат подобен проблем.CU

Взех по-отблизо в уреда.Намерих това

http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/2648

овен в него.

Им почти сигурен, че litium клетки вътре в пакета са строшени.Тъй като това IC не е на разположение в моята територия ще трябва да се опита да замени клетки.
Тъй като аз не намирам кой да е подробно описание за структурата на този IC така Не знам какво може да exacly да се намери в пакет.Може ли този пакет може да бъде разглобена и клетките се отделят от чип?

Има някой някога съм срещал такъв проблем?

Привет!

Изглежда, че обичайната NVRAM с изчерпване на клетка Ли.

Най-лесният начин да се замени, че е по поръчка на проба от Максим.Това може да отнеме няколко дни, понякога това отнема няколко месеца или една година.Напоследък съм, че аз имам проби са наредили около половин година преди ...

Другият начин е да го поправим, както вече писа, потърсете Docs нд NVRAM ремонт на мрежата, като например:
<http://www.squirrel.com/sun-nvram-hostid.faq.html#attach>CU

Вие трябва да намерите swith за ЛКД / норма и в стаята за ЛКД тогава кал.отново.
Ако този начин не може да се заемем с работата, да се използва обща porpose SRAM с batterys Ли и диод.Всички pinout точно на NVRAM.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back