как направи горе-конвертирате смесител и надолу-конвертирате смесител работа?

R

rickleicn

Guest
в предаване на пътя: I и Q сигналите се смесват със същата местните oscillators (LO), които имат 90 степен фаза shift.the комбинирани sigals са предадени във въздуха чрез антена.
при получаване на пътя: входните сигнали се смесват с местните осцилатор сигнала на превозвача, честотата в две форми, един е на произволно нулева фаза,
а другият е с 90 степен фаза смяна, композитен вход на сигнала е разделен на I, Q сигнали отново.

Въпрос: Има ли някакъв документ или книга, които описват по-горе процес в детайли?Има ли някаква теория, която поддържа това?

Благодаря Ви предварително.Добавен след 3 часа 56 минути:така модулация като PSK, QAM в предават път може да бъде разделена на две усилвател модулация на две ортогонални LO и demodulation в получават път може да бъде разделена на две усилвател demodulation.is това право?

друг въпрос:
Каква е връзката между PSK и FSK? от уравнението: I * защото (ωt) Q * греха (ωt), той може винаги да бъде равен на A * греха (ωt Φ), е тогава PSK или QAM.so на модулирано превозвача честота е винаги постоянно ω, така че няма нужда да бърза да се предаде нещо, изглежда ООН разумни, но не мога да го обясня.
Можете ли да ми помогне за това?

Някой може да отговори на въпроса?
Аз ще ти дам, ако отговорът е разумен.

Хей

По отношение на вашия downcoversion и аз & Q пътеки, съм виждал стоки анализ и обяснение на тези теми в локационно книги.Книги написани от Бартън, или Skolnik, O'Reiley, Кай, всички те дават прилични обяснения на процеса и системата за разпределение архитектура.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back