как мога да оцени броя врати, използвани в моя дизайн

T

tybhsl

Guest
След като синтез ми код с дизайн компилатор, той се отчита като обща клетка област. И как мога да знаете номера на портите, използвани в моя дизайн? Благодаря!

Здравейте, Вие може да видите в размер на две вход NAND порта във вашата библиотека документация. След това трябва да разделите площ от размера на тази врата NAND. Пожелания Elektor

под 0,18 процес един два входа NAND порта около 3 хм * 3um, доклад целия си ера и го разделим

Здравейте, Под UMC 0,18 процес NAND порта е 12.2 не um2 9 um2 както ти каза по-горе Elektor

Вярвам, че получавате не само общата площ, но и подробности за това какво библиотека компоненти се използват. Ако вашият проект не е твърде голям, можете да потърсите в документацията на библиотеката и да намерят точния размер (в транзистор се броят) на вашия дизайн. В противен случай, алгоритъм в предишния пост е най-добрият можете да получите.

Благодаря! Ето, получавам TMSC стандартната библиотека на клетката, в която аз не успеят да намерите единица площ, да кажем например: "клетки (NAND2X1) {cell_footprint: nand2; площ: 17.2800; ПИН (A) {посока: вход; капацитет: 0.00790 ;} "може ли да ми каже какво е по подразбиране единица" площ: 17.2800 "? Дали е хм ^ 2? и след това, аз синтез файл, използвайки тази библиотека и да получите repert от общата площ на клетка, без всяка единица, както добре. Какво е по подразбиране единица тук? Благодаря ви много!

Да, 17.28um ^ 2, типични за района порта nand2 в 0.25um процес

Мисля, област доклад от DC все още няма практически средства, можете да намерите истинската площ след оформление.

[Цитат = jinruan] Мисля, област доклад от DC все още няма практически средства, можете да намерите истинската площ след оформление. [/ Цитат] Искаш да кажеш, областта, докладвани от DC ще бъдат много по-различен с един синтезиран след оформление?

Да .. защото DC може надеждно да кажа само областта клетка. свързване на площ и накрая умират размер зависи от това как P н R се прави .. rgds

като 2inputs NAND порта със задвижване на x1 съдържание като врата след това, с обща площ / площ на nand2x1. трябва да зададете натоварване тел за автоматично избиране

можете да получите врата с брой (РЗП / NAND2X1 зона). или да напишете TCL да докладва йерархия област. [Размер = 2] [цвят = # 999999] добавяне след 40 секунди: [/ цветен] [/ големина] Съжалявам, че е "пише TCL да докладват броя съд".

и по време на VDSM оптимизация в гръб дизайн, размер на клетката могат да преминат, така че областта доклад от DC е само една оценка стойност

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back