как да съхранявате 8085 програма в компютъра

M

mainak001

Guest
Аз правя един проект за datalogger., когато данните усети от ADC (FRM сензор Temp) е изпратена до пц за анализиране и temoraray приберете.Данните временно stoted на народния представител е neede след това да се съхраняват в компютър за регистриране и анализ.

Но проблемът е как мога аз превърне в програма 8085 в codeor всички pther код, така че мога да ги анализирате?PLZ да ми помогне да намерите решение.
Благодаря.

Здрасти

Аз не съм сигурен какво е това, което съм написал undestood, аз ще се опитам да обобщя.

1.Можете придобият някои данни, и то чрез дигитализиране на някои ADCs.
2.Тези данни се съхраняват в микрокомпютър на базата на микропроцесор 8085.
3.За анализи, това съхраняваните данни се прехвърлят към компютър.
4.Искаш ли да анализирате "на лични данни в компютъра.

Е, в този случай трябва да се анализира Dont "програмата", но "данните", така че това, което трябва да знаете е как данните се съхраняват на първо място в системата, 8085, и поемане имате една и съща структура в компютъра си след операцията по предаването , просто трябва да ги анализирате.Някои елементи може да се грижи, колко бита ADC на изхода на пробата и кодиране, която го използва за outputed стойност (двоична, сиво ,...,).Ако имате късмет на ADC е вероятно получаване на 8 бита за проба, което може да означава, 1 байт за проба в съхраняват паметта.

успех

Сал

Благодаря п Ур отговор.Съжалявам, че не предам подробно описание
Така че аз съм описващ процеса, така че мога да получа повече HLP U FRM.

ми използвани компоненти са
1.температура на сензора
2.един ADC
3.A 8085 комплект треньор
4.компютър

Така че, първо, включени в извадката на данни ADC FRM въпрос за 8255a на преподавателя комплект.Сега данните се съхраняват във вътрешния овен на преподавателя комплект.Сега iwant за да се прехвърлят към компютър.Нашата цел е да влезете на данните в известен като нашата форма за двоичните или шестнадесетичен., но данните, предадени за PC ще бъде в машината език.

И така, как мога да конвертирате машинен код на едно семейство, така че ican дръжка, която с известни софтуери.???Added след 4 минути:Искам да добавя още точка.на софтуер, аз използвам за писане на код 8085 в комплекта е треньор в асемблер., когато аз пиша на данни към персоналния компютър и мнемоника се прехвърлят към пц-та.Така че структурите са различни

Аз съм привлекателен данни от 8085 и 8086 съхранение в машината. Чакащи за Ур отговор

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back