как да се симулира VCO FV крива?

M

mdcui

Guest
Аз се опитвам да дизайн VCO, за характеризиране на печалбата, т.е. г (Freq) / г (Vctrl). Честота срещу парцел контрол на напрежението е необходимо, но аз не знам с HSPICE / ELDO симулатор и подправка изследовател Вълнови зрителя, как мога да скицира тази крива? Много благодаря.

имайте предвид честотата на различни напрежения и придавам плоска повърхност на в лист Exel. В парцел Exel чест.вкл. V / и напрежение и вие може да намерите наклон на кривата (т.е. г (Freq) / DV --- печалба на VCO) и да използвате скрипт като океан или Pearl, за да се отбележи, честотата на различни напрежения и да се изчислят в Exel лист

В Hspice, можете да използвате. Описание на данни да се променят симулация на различни контрол volage. след това се използва измерване за изчисляване на честотата на всяко контрол на напрежението в описание на данни. след това, парцел крива FV е лесно.

Можете да използвате. Измервателен, за да се изчисли fosc в преходно симулация. и след това използвайте Трън 2Т 10n помете VC 0 1 0.01, за да получите множество измервания, eldo ще ви дам. sw0 файл, който съдържа помете резултатите от измерванията.

ако ELDO RF, можете да използвате SST COMAND твърде симулират честота в сравнение с напрежение Khouly

здрасти как да използвате. Измервателен, за да се изчисли fosc? моля помогнете me.i не може да намери frea срещу продълж крива напрежение

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back