как да се реши размерът часовник?

T

triquent

Guest
Как да се реши реалната скорост на работа (часовник период) за веригата?Имам завършен пренасянето и правя на ДАТ да провери работи часовник размер на веригата.Но аз имам два въпроса.Опитах две ситуации.
1) В GCF файла, пази период 13.42ns като часовник.Имам доклад Време път, като:
PATH4 път забавяне: 11.43ns; Срок Пътища Slack Час:-0.01ns; Начална Компонент inbuf1 (Е)

Path1 10.55ns; ¨ C0.13ns; inbuf1 (Е)

Path2 10.50ns; ¨ C0.08ns; inbuf1 (Е)

PATH3 10.50ns; ¨ C0.08ns; inbuf1 (Е)2) В GCF файла, промени периода часовник до половината 6.71ns.Докладът Време път е общо 147 Настройка на ограничение нарушение.Пътят Slack време варира от 6.79ns да 0.04ns.

Мисля, че за втория, пистата не е работа на 6.71ns.Какво ще кажете за първия?Първият от тях все още има някои застой време / за нарушаване 0.13ns, не нула.Обикновено, за колко наносекунди застой време, ние смятаме, че схема работи добре.

В този случай, настроите часовника период 13.45ns.

Времето доклади са много depent за времето си ограничения.

И работната честота на веригата ще се променя с времето constraits.
==========================================
1-ви случай)
- Часовник период: 13.42 (NS)
- Застой: -0,01 (NS)
Това разпределение във времето трябва да бъде постигната до 13,42 0,01 = 13,43 (NS)

2ри случай)
- Clock 6.71 (NS)
- Застой:-Twns (NS)
Това timine трябва да бъде изпълнено по 6,71 Twns (NS)
-------------------------------------------------- ---------------------------
Маржът за 0.2ns трябва да бъде достатъчно за повечето случай.
Така че може би
13,43 0,2 = 13,63 (NS) ....1-ви случай, и
6,71 Twns 0,2 ....2ри случай.

всеки, моля те кажи ми това, което всички неща, за да се разглежда като съвкупност от управляващи сигнали преминава към нов домейн часовник

Някои неща, за да помисли за контрол сигнали, че трансграничната часовник области са:

1) Какво се за сближаване на синхронизирани сигнали към същия провал.Това е, ако сигнал А и Б на сигнала са синхронизирани и е част от приноса към флопа С (може би чрез комбинация логика), ако разбера А преди да пристигне Б, същото време, Б, пристигащи пред ще създаде проблем в кръг .

2) Не случайно синхронизирате контрол сигнал от часовник домейн от А до Б часовник домейн повече от веднъж.

3) Уверете се, че домейн часовник целта може да улавяне на сигнала от домейн източник часовник.Ако часовник домейн А е по-бързо, отколкото честотата часовник домейн Б, ще трябва да опъвам на сигнала, който идва от А. часовник домейн

4) Не може да има логика комбинаторни въвеждане на синхронизатор

въглищен прах, когато е отрицателна, U трябва да проверява часовник

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back