как да се раздават ги изчисли?

A

amriths04

Guest
Танер за симулация на усилвателя CMOS как мога да се изчислят стойностите на Кимбърлийския процес, Кн. и ламбда? тъй като те не са дадени директно в модела файл ... само ако знам KP PR KN мога да намеря правилния транзистор оразмеряване, преди ръка. моля помогнете.

модел файлове от mosis, обикновено имат по Кимбърлийския процес и ценности KN. ако не разполагате с тази информация, тогава Кн. = Un * Кокс ... ООН е мобилността на NMOS, Кокс (,, Eo * Kox / Tox) е оксид капацитивно, Eo е permitivitty на пространството, Kox е диелектрична константа, Tox е на окис thickess. Бъдете внимателни какви единици, които използвате, когато правите изчисленията. вършат една и съща за КП. ламбда ще трябва да се характеризира. Направете един ID-VD характеризиране и използване на на наклон информация за устройството, в наситен региона, за да се оцени ламбда. обратна на пресечната на х-ос (VD ос) ви дава ламбда.

[Quote = rush3k] ламбда ще трябва да се характеризира. Направете един ID-VD характеризиране и използване на на наклон информация за устройството, в наситен региона, за да се оцени ламбда. обратна на пресечната на х-ос (VD ос) ви дава ламбда [/ цитат] rush3k, аз не съм в състояние да разберат по-горе идея. може да ви опиша. Както в кой момент трябва да изчисля склона и и защо че пресечната по оста Х?

Това е BJT еквивалент ... Надявам се, че това ви помага да получите представа. В случай на MOS, обратна на началото на напрежение е стойността ламбда.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back