как да се прави разлика между вода и въздушен поток

G

Guest

Guest
Здравейте всички,Имам 12V електрическа помпа вода, предназначени за изпомпване, но когато резервоара за вода е празна го помпи въздух през тръба, която не е добро и има възможност на електрическа помпа може да бъде повредена в резултат на прегряване, ако тя работи в тази необичайна ситуация още след около 2 минути.Възможно ли е да се открие на въздушен поток и по някакъв начин разлика между нормалната водния поток и forbiden въздушен поток от използването на прост сензор или някой друг метод?Имам конструира електронна схема, която позволява програмируем максималното работно време на помпата от първия момент той започва да съставя ток, но този метод не е толкова интелигентно, така че бих искал да се прави разлика между вода и въздушен поток.С уважение.

Трябва да призная, това не съм си направи, но един възможен начин може да се наблюдава текущата също

обикновено, ако сте изпомпване на вода или течности, ако след това обръща въздуха им е незабавна внезапна промяна както в скоростта на потока и впоследствие текущата съставен от мотора, може би това може да ви даде някои идеи

Съжалявам, че не може да бъде повече помощ, но мисленето трудно!

Просто използвайте една НЕ бутон, реле и преминаването на потока.ж.к.

Може ли да се използват два електроди, разположени един от друг.Когато водата течеше на контактите ще направи, когато въздушните потоци, няма да има път.Можете дори да измерва капацитет, това ще даде добра представа за това, което течеше.Опитайте търсене в Google за дъжд детектор Circuit, аз като че ли помня няколко примера там, че бихте могли да се адаптират

Най-добрият вариант е да се измери капацитет, но верига детектор на дъжд е много проста.Обърнете внимание, че водата не се използва за пиене, ако не са верига схема се използва детектор на дъжд.

Аз не знам дали някой се е опитал да се измери магнитното поле.Ако се използва да ме уведомите за осъществимост.

Не би ли било възможно да има оборотни средства преминаване в близост до поемане на вода, като езерце помпа?

Можете да използвате температурен сензор.
За семки на Temp ще се промени, ако воден дебит на проекта (преминаване към ниско за топла contries).
Ако мястото на сензора, където механиците, които движат вода.Това става, ако не гореща вода и глупак, ако водата.

Зависи от това дали ще могат да толерират един кратък период от някои изпомпване на въздуха (няколко секунди) и други фактори, например какво сензори имате достъп до.

Най-ясно е да се измерва / мощност консумирана от помпата.Водата е по-тежък от въздуха и по този начин ще се наложи по-товар.

Вие не посочва каква степен се е помпената разстояние.

Ако приемем, че височината е достатъчно, трябва да бъде в състояние да открие разликата между measureable изпомпване на вода / въздух от всяка една линия в текущата сензор или само напрежение на помпата (ако е достатъчно голям, за разлика).

Когато един двигател е свободно движение, тя привлича много малко настоящите, така и на гърба си-ЕМП е почти равна на захранващото напрежение.Когато товарът е тежък, на моторното забавя, а и на гърба си-ЕМП капки.Това създава напрежение в двете помпата вътрешно съпротивление / съпротивление, както и на съпротивата / съпротивление на електрозахранването.Ако захранването е проста, без регламент, може да имате достатъчно сериозно люлка напрежение просто откриване на напрежението на помпата терминали.

Например: нека както на помпата и захранване имат равни вътрешно съпротивление от 10 ома.И захранването е идеален източник на напрежение 12V.Когато моторът е свободно тичане, незначителен текущата потоци, така че напрежението на моторни терминали ще се доближи до 12V.Когато помпата е заредена, нека кажем на скоростта намалее значително, така че обратно-ЕМП сега е 10V.В 2V напрежението ще бъде SL = plit по равно между двете вътрешно съпротивление и вие трябва да видите 11V на моторни терминали!

С други отделения, просто поставете волтметър на терминалите и показанията на запис напрежение, когато помпата е изпомпване на вода / въздух.Ако можете да видите значителен diiference в напрежение, можете да използвате метода на напрежението.Ако не, включете в един усилвател м, а и повторете експеримента.Ако усилвател м показва откриваеми промени, да се използва текущата сензор.

опитвам този линк
http://www.wenzel.com/pdffiles/rainsens.pdf

Съгласен съм с boardstiff / cruxader, аз мисля, че ще има значителна промяна в текущото потребление, когато изпомпване на вода.Ако това е само на сегашното ниско текущата помпа, може да имате възможност да използвате редица ниско волтови реле, уверете се, изолация е добре, ако това е мрежата помпа.Също така, ако АС ще ви е необходим токоизправител и евентуално изглаждане капачка.Вие ще трябва да експериментирате малко, и наблюдава напрежение намотка.Може да използвате резистор серия с опто на нея.Също така, ако текущата трансформатор АС.

Здрасти,

ако има известна съпротива в потока на течността можете да се опитате да използвате датчик налягане на помпата продукция.

Ако приема водата е под налягане, можете да използвате преминаване под налягане (като тази, която използват за домашна употреба система RO вода)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back