как да се получи точно време с PIC - помогне необходими

A

AriHell

Guest
Работя по един малък проект и точно време е критичен въпрос. Как мога да получа точно време? Благодаря.

Е, можете да използвате кристал или външен осцилатор с много малък извращения. Как точно искаш да бъде? Дори вътрешния осцилатор на PIC е стабилна и достатъчно точни, до

Имам нужда да бъде една секунда прецизност. Аз ще го получите с 4MHz осцилатор?

Освен ако не използват R / C осцилатор, при тази скорост, определено ще бъде достатъчно прецизен. Това ще даде 1MIPS, така че всеки 1000000 инструкции ще бъде една секунда. Ако се опитвате на време нещо в рамките на една секунда (наистина много бавна), може да се обмисли възможността за използване на външен 32.767Khz осцилатор като стъкло на часовник на вашия TMR1 и го прекъсва всеки път, когато то е залято. Или използвайте RTC (погледнете на MAX1337) и да го отстоява на прекъсване щифтове всяка секунда на аларма. Опитвайки се да брои 1000000 цикли точно с C или ASM е трудно, защото C въвежда допълнителен код, който не е имал намерение да бъде там и ASM изисква, че да разбера как да направите 24-битова или 32-битова математика използват 8-битови регистри.

Аз съм вероятно ще използвате 4 MHz кварцов кристал резонатор (HC-49S), какво е R / C осцилатор? как изглежда?

Stick с кристал, далеч по-точна от резонатор или R / C OSC. Ако 1 секунда е това, което след употреба кристал, който разделя равномерно в двоичен, като например. 4.9152MHz общодостъпни. То също е възможно (ако нямате нужда от скорост), за да се използва 32768Hz кристал за часовник.

Crsytals дават по-добра точност. Ако сте използвали някакви кристали, опитайте да използвате по-възможно най-точни стойности за по-добра точност. Средно, ако използвате 4 MHz, използвайте кристал с 4.000mhz, маркирана върху нея. На добър час

всичко зависи от това как "точно искате да бъдем точни часовника. можете да термично изолират устройства / кристали, можете да калибрирате вътрешния R / C, и т.н., без да знаят по-точно на вашите изисквания, е трудно да ви помогне. [Цитат] трябва да бъде една секунда прецизност. [/ Цитат] една секунда за какъв период от време? 1 секунда повече от час / 24 часа е нищо. 1 секунда повече от месец е възможно. 1 секунда повече от една година е до голяма степен от възможностите за повечето от нас.

Това предполагам, за да работят повече от месец. Отклонение на няколко минути няма да убие никой, обаче, искам отклонението да бъде възможно най-малки.

За часовник, остана с кристал. Те са достатъчно евтини.

Кварцови кристали предвиждат уд най-голяма точност на PPM рейтинг при избора Ур кристал Най-ниска PPM предлагат по-добра стабилност, имам малък въпрос. Да предположим, че аз имам един външен 32.768KHZ connected.How кристал мога да поддържа точност по време, ако искам да тече нормален часовник? Havn't работил много с този кристал, така че аз не разполагат с някаква идея, която стои зад използването на този кристал за RTC.

1 секунда повече от месец се равнява на по-малко от 1ppm, и аз не мисля, че ще намерим достъпни кристали в този вид на точност. 1 минута повече от месец е около 20ppm, и това е съвсем постижимо с редовни кристали и без термична компенсация. ако наистина се нуждаят от 1 секунда / месец тип прецизност, най-евтиното решение е вероятно да получите висока прецизност гледате. Citizen Мисля, използвани за производство на часовник, който те твърдят, е добро за по-малко от 12 секунди годишно. Това ще ви струва хиляди долари.

Можете да получите TCXO за около $ 8

Аз не мисля, че имате избор да се използват за постигането на висока точност точност времето (да се каже 1ppm), без калибриране и без температурна компенсация, ако устройството е да бъдат изложени на големи температурни колебания. Веднъж видях дизайн с помощта на silab DDS, че използва to220 транзистор, монтиран на осцилатора, като нагревател, за да се поддържа температура. Доста сатър, ако питате мен.

Сложих 4MHz Quartz, но секунди отиват по-бавно, отколкото това, което предполагам, за да отидете. Дали е, защото използвам 30pf и не 22pf?

Google римски Черно една секунда часовник.

[Цитат = AriHell Сложих 4MHz Quartz, но секунди отиват по-бавно, отколкото това, което предполагам, за да отидете. Дали е, защото използвам 30pf и не 22pf? [/ Цитат] Предполагам, че има нещо общо с начина, по който реализира концепцията, а от самата концепция.

Всеки ideaes как да се определи отклонението?

[Цитат = AriHell] Всеки ideaes как да се определи отклонението? [/ Цитат] Да.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back