как да се подобри TC в bandgap напрежение

C

CISSE

Guest
контур печалба на AMP ми е 13K, марж фаза е 65, честотната лента е 13M, компенсират напрежение 60uV, но TC е лошо, за 35ppm/k.So всяко предложение за подобряване?

Бихте ли любезно да е малко по-специфични? Възможно ли е да говорим за вашия усилвател TC (т.е. Vout Vs T) или Bandgap на TC? Ако това е вашето bandgap, аз съм се предположи, имате за цел да бъде 0 TC Room темп. И, така че аз съм приемайки (отново), че 35 стр. / K темп макс отклонение, което ще видите в Vs VBG. У. Ако това е така, проверете дали ви Ptat ток е наистина Ptat. Това е, ако линейни и doesn't имате някакви леко "поклон", че го прави очевидно нелинейна fuction WRT T, и се опитайте да го подобри. Ако използвате идеални резистори, с най-добрите PTAT ток, който е възможно да генерира, и да се отървете от всеки зависи от температурата, отместването на вашия усилвател и все още се бедни TC, вероятно ще трябва да преминете към компенсирани ТЕМП-BG.

opamp в bandgap верига само фиксира две напрежения същото, то ще има малък ефект върху TC на изходното напрежение. така, мисля, че големите TC идва от вашия съотношение ВЕИ, е, не е добре setted. съотношението на ВЕИ имат голям ефект на TC.

благодаря, transbrother и iamxo. transbrother: какво WRT? iamxo: Как мога да получа добро съотношение?

WRT = по отношение на съжалявам за съкращението

Ptat ток, проверката съм е линейна. Какво е значението на ТЕМП-компенсирани BG?

Исках да кажа, кривина коригира bandgap .... не темп компенсирани. Съжалявам за това, аз бях в бързаме, когато написах отговор Знаете ли, вземат DV / DT на Ptat ток и се уверете, че те не получават всеки миг ефекти ред? Знаете ли, резистори идеал и да видите дали има разлика в bandgap TC? -Opamp като зависи от температурата статичен компенсира? Какво се случва с печалбата на opamp като температура е разнообразна?

благодаря, transbrother: Аз ще ги провери в детайли. Съм публикувал съобщение за вас във форума, моля да го проверите.

Добро съотношение на ВЕИ имат голям ефект на TC.

, аз просто знам, че съотношението може да направи от 0 TC около 300k, аз не знам друг ефект, моля да ми кажете в детайли

Hi IAM проектиране на BGR.I трябва да се Температура coefficents за резистори, използвани в BGR. Къде да намеря TC стойности за TSMC технология 0.18um? Благодаря

[Цитат = Сисе] контур печалба на AMP ми е 13K, марж фаза е 65, честотната лента е 13M, компенсират напрежение 60uV, но TC е лошо, за 35ppm/k.So всяко предложение за подобряване? [/ Цитат] ви оп -усилвател има почти никакви ефекти върху TC на bandgap справка. Също така, 35ppm / к е достатъчно добър, вече като, доколкото знам. Освен ако не говорим за дизайн на кривина корекция, която може да отнеме 35ppm / K, тъй като лошото представяне.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back