как да се подобри качеството на мобилни прием

E

erodeboy

Guest
Ам колеж студент отсядат в хотел.в моя хотел аз трябва да отида до най-горния етаж да правят и получават обаждания.и в моята стая аз съм някой сигнал.възможно ли е да се направи схема за получаване на сигнал в самата стая.

съм с помощта на nokio 2100 и ми мобилен оператор е Airtel (Индия), които работят на 1800MHz групада ми помогне в това отношение

Няма лесен начин да направите това.В идеалния случай ще ви се нуждаят от двупосочен усилвател прикачено към вашия телефон и разбира се това не е практично.
Това следващата идея може би не е практично, но .... или ако имате достъп до определен момент в сградата, където можете да получите прием телефона си в стаята и не е твърде далеч от този момент можете да опитате това.Вземи антена висока печалба, то мястото, където можете да получите прием телефон, то точка на най-близката базова станция, тичам ниски загуби коаксиален кабел от тук в стаята си.Тогава се свържете друга антена към края коаксиален кабел в стаята си.Това е много проста пасивен ретранслатор.Факторите, които ще помогнат на това ще се работи водене на кабел тече възможно най-кратък, като се използват ниски загуба кабел е възможно, да използват като висока печалба антена е възможно.
Разбирам, че това е доста луд, но ей ....... може да работи само ако можете да го създаде.

Pssive ретранслатори се използват рядко.Видях един за телевизионно излъчване.Той може да получите по-добри резултати, ако ще се прилага пряко мобилни конектор RF (Надявам се, че е там за връзка комплект за кола) към кабела в стаята.Но този случай тя ще бъде безжичен)).

Можете да улови посока антената на телефона си и да го използвате в стаята, но тя ще бъде доста голям (0,5 м или така).

Използването на пасивен приемник може да го подобри.
Използвайте две антени, свързани с кабел.
слагам един отвън, а другият вътре.

Artem написа:

Pssive ретранслатори се използват рядко.

е възможно да се изгради като бустер верига (тази, използвана за телевизия) за мобилни честота

промяна на anttena или съвпадение на проблеми
за проверка на веригите

Аз не искате да кажа това.Но опитайте да промените вашия телефон.Ако прием във вашия район е креп там не е много можеш да направиш за него.Сигурен съм, че вашата стая трябва да има прозорец, опитайте се да използвате телефона в близост до прозорец, се надявам, че помага.най-добър късмет
Abhishek

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back