как да се направи център-подслушвани индуктор?

M

microkan

Guest
Аз съм Сградата еквалайзер група закъснение и трябва да се направи център-подслушвани индуктор Micrometals "RF тороид. Всеки може да даде някои идеи за това как да се направи намотка и има ли изискване за тел? Благодаря! Кан

Bifilar ликвидация дизайн е за предпочитане по отношение на изтичане индуктивност, но има по-висок бездомни капацитет съответно по-ниска самооценка на резонансна честота.

Мисля, че FMV означава да сложите две жици и ги вятър едновременно. След това свържете края на едната до началото на втория. Тя ще ви осигури добър център-подслушвани намотка. Зависи от прилагането на такива кабели, може да работи добре, най-малко до 5 GHz, но по-добре да не го използвам за толкова високи честоти, освен ако не сте много ангажирани в широколентови дизайн. Какво е важно е да се запазят всички кабели, които от основните магнитно поле като кратко, тъй като е възможно.

FVM, RF-OM, благодаря! Какво е типичен коефициент на връзка между намотки? Предполагам, че трябва да бъде в близост до една.

Вие сте прав, в този случай тя е практически 1.

Направих един Micrometals RF тороид, но коефициент на съединителя е много ниско, едва около 0,5. Как може да се случи това? Има ли нещо, аз трябва да се грижи за прекратяването? Благодаря! [Цитат = RF-ОМ] Вие сте прав, в този случай тя е практически 1. [/ Цитат]

може да ви даде снимка на вашия индуктор?. 0,5 е твърде ниска, как го измери?

Да, 0.5 е твърде ниска. Моля, дайте повече информация, как го построени и каква е честотата?

Аз предполагам, че е погрешно измерване ... Имайте предвид определението за прикачване фактор: к = M / √ (L1 + L2) За к ≈ 1: NP * Ip = NS * или Vs * Np = Vp * NS Така че, ако Np = NS и к ≈ 1 и след това | Vp | ≈ | Vs | центъра на подслушвани индуктор като референтни или земята. [Размер = 2] [цвят = # 999999] Добавено след 1 минута: [/ цвят] [/ размер] Ups ... К = M / √ (L1 * L2) съжалявам.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back