как да се намали шума?

Y

yviswanathbe

Guest
Здрасти,
Аз направих една проста схема за наблюдение ток от захранването използване ADC0804 и микроконтролер AT89S8252 и OP07 Операционен усилвател.

Съм дал двойно захранване (5, -5 V), за да OP07.

Всичко е добре, но ADC не дава коректни стойности.
Това е, ако ток 10A, ADC ще покаже ФР като на верига и изчисления.

Но ми ADC един път, че е като ФР и следващия път, то е като някои други стойност, означава стойността не е постоянна.

Предполагам, че някои пулсации или шум и необходимостта да се намали.
Ако е така, моля да ми помогне как да се намали пулсации във веригата?Благодаря предварително.
viswanath

Ако вашият настоящ сензор е свързан чрез кабел или тел, се опита да направи няколко завъртания на този кабел около феритни TOROID с пропускливост, който съответства на честотата.Той създава общ режим задуши и може да помогне.

Здрасти,
Благодаря за отговор.
Аз не съм се използват настоящите сензор тук.

Аз току-що са свързани електрозахранването в серия, за да заредите използване 75mV, 10A шунт.
И аз съм засилват шунт въвеждане използването OP-AMP.This Усилвател и напрежението ви давам да ADC и измерване на цифровата стойност чрез Serial Port използване Microcontroller.

Това OP-AMP изисква двойна доставки, така че съм направил 5, -5 V захранване на моя съвет, аз съм познае в този раздел пулсации може да предизвика ...
Искам да се намали този пулсации или шум ...

Благодарности,
viswanath.

Може да има много причини и може да бъде не само един.Трябва да сте анализира схема и оформлението.Трудно е да се каже нещо по-подробна без такъв анализ.

Публикувай веригата, свързани с настоящото проучване раздел.

Чао
Powermos

sory 4 отговори тук, аз също имам същия проблем.
Това е noise.I захранване е някой да публикувате верига за reduse шум захранване (COM режим и режим на разл) е от голяма помощ за мен, както и ..

Power шум предлагане може да бъде резултат от инжектирате шум от електрическата мрежа и изграждане на шум от властта си на снабдяване.Ако захранването е един вид преминаване режим може да сте да добавите филтриране на изхода за спиране на шума при смяна на честотата, ако дойде на шума от мрежата линия в доставката можете да сложите филтриране на някои от основните пред доставка вход, обща бобина режим трябва да бъде достатъчно.

Чао Powermos

Имате ли поставени на захранване на обхвата и погледна за AC пулсации, 60 Hz в НС и 50Hz в Европа?Били ли сте на крив вериги ADC до буферно DC да се види дали пулсации е все още там?Защото, ако то не е там на батерията, тогава е очевидно, че DC е езда на ехо на входа захранващия доставките.

Имах един учител кажи ми, че преди години на тиха мощност постоянен ток е истинско изкуство, за да направи по количество основа.Когато той се завтече за електроника бизнес каза той напусна те се опитват да направят свои собствени захранвания и просто излезе и купи тези, те са знаели, работил.Защо?Тъй като повечето от проблемите, с които са с оборудване, което те прави и продава се върна в шумна захранване.

Също така мога да помня го вика в стаята повече от един път в нашите лаборатории, че следващия път, когато той трябваше да помогне на някой с лабораторията, където проблемът се превърна в сигнал, езда на власт 60Hz снабдяване "ехо" той ще се провали на идиот .
Все още не съм твърде сигурен защо минах.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back