как да се изчисли конволюция в Mathematica

A

Ana-Maria

Guest
Здравейте всички, Някой знае ли как да се изчисли линейната конволюция в Mathematica (Волфрам) Това е formulla за линейни конволюция:
48_1236543715.gif
Благодаря предварително!

Ако това е дискретна серия от ценностите, моля да погледнете на стр. 23 от "дискретни обработка на сигнали" от Oppenheim, второ издание (испанското издание, но аз мисля, че е същото и в други издания). "Метод" в книгата е: 1) Обръщане на времето, в сигнала, Y [N], така че да получите: Y [к] = Y [0-к] 2) се премества сигнал от N, така че вие ​​получавате: Y [NK] 3) Направете сума за всеки к, с фиксиран N, за всеки n. [Цвят = darkred] [и] (Това е добре за една проста дискретни сигнал Y [N], например четири стойности, и направи стъпките графично) [/ и] [/ цвят] резултат [N] = Σ (х [к] * Y [NK]), сумата, к отива от - ∞ до + ∞. Трудно е да се обясни, така че ако вие не разбирате, (поради моя лош английски), по-добре да погледнем към книгата. Или можете да използвате DFT да изчисли всеки преобразуване на Фурие и умножаване на резултатите, но това зависи от вида на серия. Поздрави, Диего

Благодарим Ви за насладата от обяснение. Може ли да ми кажете whaht страница / страници от книгата, аз трябва да се чете?

Можете да направите бързо, прочетени от страница 9, на страница 24, за да се разбере дискретни сигнали, ако искате, но графичен метод за изчисляване на конволюция е на стр. 25, "пример 2,12". "Например 2,13" може да ви помогне, това е аналитичен метод. Поздрави, Диего.

Благодарим Ви! Всичко най-добро

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back