как да се изработи Усилвател печалба?

P

pathto_teraze

Guest
Здравейте, аз съм просто започват да учат дизайн на усилвател на мощност. И имам нужда да проектира високо усилването усилвател на мощност с централна честота 10GHz. и S11, S22 по-нисък от 20 dB. Може ли някой да ми даде някакъв намек за това как да започнете с дизайна? Благодаря

Какво искаш да кажеш с висока мощност усилвател: 10W, 100W, 1kW? Има напълно различни подходи за всеки един от тях.

Всъщност няма изискване захранването. Има само ограничения за S11, S22. Така че ще ви моля сайта първата (10W), като пример, за да ми покаже как да проектират веригата? Благодаря. [Quote = vfone] Какво искаш да кажеш с висока мощност усилвател: 10W, 100W, 1kW? Има напълно различни подходи за всеки един от тях. [/ Цитат]

За 10GHz, което трябва да получите съвет, който има голям εr и / или има много ниска толерантност на ецване! За доброто S11 и S22, можете да опитате хибридни топологии смяна. http://www.rfcafe.com/references/electrical/balanced-amplifier-ip3-improvement.htm Вие ще забележите, че на входа и изхода са свързани към 50Ω и че сигналът е съчетано, като по този начин добър мач импеданс. Но най-10GHz ще имате много въпроси, по-добре използвайте на HFSS или Реклама инерция, за да се симулира мрежата. Използвайте колкото се може повече лента Line съвпадение, колкото можете. И не очаквайте да го получи от първия път! На добър час

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back