как да се измери съпротивлението на въвеждане на аналогова верига активно?

S

swadhina

Guest
Искам да се измери въвеждане на съпротивление & CMRR ми circuit.how да отида кажеш това?

На фиксирани с ниска честота на сигнала напрежение сложи резистор в серия и да я промените, докато не получи на входа половина на напрежението.= | Z |

Аз трябва да се промени на резистор?
той е приложим за активно ckts също така или само за пасивна ckts?

За постигане на импеданс вход, променливата техника съпротива ще работи за малки сигнали, но няма да е много удобна за въвеждане на съпротивление с въображаеми части (сложни импеданс вход). Можете да опитате друг метод с поставяне на малки резистентност (R1) в серия с въвеждане на активното съединение, след това чрез измерване на напрежението в по него на CRO (V1) => Iin = V1/R1 и чрез измерване на входното напрежение в активен цикъл (VIN) => = Рин Вин / Iin . Ако имате двойна CRO канал, можете да получите на относителна фаза между тока и напрежение и по този начин може да получите на комплекса импеданс вход. Трябва да се отбележи, че този метод е валиден и за малки сигнали само и въвеждане на честота трябва да бъде на честотата на интереси, Цин е функция на честотата.

Що се отнася до CMRR, трябва да се измерва общата печалба режим на прилагането на една и съща верига, т.е. въвеждане на двата входа на веригата и ACM = VOUT / Вин ", тогава се прилага разлика сигнал да се получи разликата. CMRR ще бъде на 20 * дневник (Adiff / ACM).

отколкото всеки .............. аз ще я изпробвате.

Както обикновено Бих искал да попитам каква честота си измерване е загрижен.Е то едно е приключило или разликата?

DC тест е проста.

За висока честота, модерен 4-портов анализатор мрежа служи ви трябва и ако не сте тестване DC и изключително високо Цин.Преобразуване на Sdd11 да Zdd11 и работа с CMRR = Sdd21/Sdc21 ако си ckt използва четири пристанище диференциална сигнализация.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back