как да примигне един флуоресцентен светлина

F

farlande

Guest
Здрасти

Аз
съм художник и биха искали да създадете ефекта на трептене луминесцентно осветление, тъй като те са счупени.Аз проучват много по интернет, но само учат хората как да примигне една нажежена крушка.Някой знае ли как да го направя?Мога ли да създадете същия ефект върху компактна флуоресцентна лампа, отколкото нормално едно?Също така мога да променяте честотата на трептене?Много благодаря!

HI

Може би един тик флуоресцентни с dimmer контрол и контрол на dimming с microcontroller и D2A Конвертор на използването на този метод може да съревновавам на filcker ефект

Всичко най-хубаво

Боби

Здрасти
По принцип една флуоресцентната лампа е като искра пропастта.т.е. ако ви водят на напрежението бавно нищо не се случва, докато около 90 волта го шорти.Това е нормално защо имате нужда от големи индуктор да държи текущата надолу.Така че най-стария начин, той ще Flash 120 пъти в секунда на 60Hz AC.Електронни balasts от друга страна поправи основната AC до 300V около нещо и след това преминете това напрежение в някои 20KHz, намаляване на трептенето ефект.
Така че, за да използвате като светлината, вие се нуждаете от индуктор и преминаване през моста мода, така че щом включите едната страна, различни от другата страна.Може да се постигне и с помощта на прости = 555 и някои транзистори Приятен светлината.
В нишки, които виждате на светлина се използва за отопление на газ вътре, така че да намали напрежението, необходими за да я включите, но с 400VDC DONT ли нужда от тях.
Но помнете, след като те на свой ред те става късо съединение!
Забавлявайте се ....
Но Xeon лампи имате повече енергия, така че те са най-добрите.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back