как да получа Channel дължина модулация коефициент?

B

billchen

Guest
как да получа Channel дължина модулация коефициент?
Аз съм объркана.
Не мога да разбирам от модели.
го от опит?
Всеки може да ми кажете как да се получи точно това.

Имах същия проблем с моя BSIM3.3.2 модели!

Тук красива страница, която ме спаси ......

http://ece-www.colorado.edu/ ~ ecen4228/cadence/schex1b.html

Може и да искате да видите тези твърде ...

http://ece-www.colorado.edu/ ~ ecen4228/software.html

Може би резултатите са необработени
THX aynway
Някой са по-точни начини

използват този начин,
Открих, че ламбда е по-различно, когато е MOSFET предубедени по различни напрежение ниво
означава това ранно напрежение и различен, когато се MOSFET предубедени по различни напрежение ниво (отношението между ламбда и ранно напрежение може да бъде основана през Анализ и проектиране на аналогови интегрални схеми с PAUL Р. GRAY)
I DONT разбирам

ако по-горе е прав
така, това означава, ако искам да отида ламбда на MOSFET, аз нужда simulat на MOSFET която се основава на същото ниво на напрежение

моля, приемете, че в submicron процеси mosfets ... Искам да кажа, ако ви MOSFET
на дължина е по-малко от 1um тогава цялото устройство модел уравнения съборят ... WHATEVER СЕ ДАВА ПОД GRAY И MEYER не работи вече достатъчно точно за submic MOSFET! !

Освен това, моля разберете, че ако вашият MOSFET Моделът е BSIM3 базирани ... което съм съвсем сигурен се базира все пак .... няма нищо като фиксирана "lamba"

От факта, BSIM 3 и други такива сложни модели DONT използване lamba за разлика от нашите добри стари хубаво ниво 1 и ниво 2 модели!

Лична срещу VDS изход charactreristics е силно извън линейни

Аз съм съвсем сигурен ламбда ви няма да се смени толкова много в насищане регион ... аз работя в 0.18um процес и аз DONT намеря ламбда смени така значително ... и ако Ур верига е толкова чувствителна към lamba смени по време на проектирането процес, след което можете да намерите някои средната стойност за lamba за региона на VDS и Id люлки, че и ще очакваме в кръг .... Надявам се и разберат законопроектът

В attanchment е waveforms, когато предубедени ток 12u аз мога да ламбда равна 0,008,
а когато то е baised върху 62u на ламбда равен 0,0049, така че да се заключи, че ламбда е свързан с MOSFET
на пристрастия.

Така че, ако искате да получите и по-точни резултати, най-добрия начин е, че ф симулират MOSFETs при същите пристрастия (в обратен на практически схеми).
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Ако наистина искате да отидете ядки

прочети tsividis 80-те години книга за MOS CAD моделиране, и по-добри
още получите новата си книга.

Опитах се да се поиска от нея тук, изглежда, никой не я притежава!

също Liu
на Bok на MOSFET моделиране чрез bsim3v3 и bsim4
е добро, но пак никой не е тук

той говори за всичко, което става по-дълбока submicron модели!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back