как да отида за DSP областта VLSI

S

smileysam

Guest
Здрасти,
Просто исках да питам какъв е начинът да се отиде за VLSI DSP поле ... ако една първа научите & EXP печалба в областта DSP (като аудио / видео) или директно на проекта в областта VLSI

хей Не знам за вашето ниво на обучение и в двете области, така че моля Dont приемат този грешен начин, но ако сте начинаещ в тези области, то аз мисля по-добре да учат поотделно и след това започна да мисля за интегрирана appproach ...че е така, защото размерът на информация и знания, които трябва да получат, преди всъщност да започне да работи и в двете области е значително ..така че това ще помогне да си Основи на ясно и в двете области, преди да преминат към ДПС VLSI вид работа ..

с уважение,
wiztronix

Здрасти,
Ур благодаря за отговора ..
Всъщност сега един begineer .. Току-що започна моята кариера в DSP ..Сега в момента работи в областта на аудио ...
Това ще ми помогне, ако действително аз отивам за моите майстори в областта VLSI ... Има DSP VLSI обединение наистина е възможно?

, когато ти казват DSP VLSI, предполагам, че става дума за проектиране на микроконтролери с възможности DSP ...което е много горещо поле тези дни наистина ...
е, че това, което се отнасят до това?

с уважение,
wiztronix

Имам виждали някои видео & аудио кодеци били прилагани .... FPGA
вместо на DSP процесор ..В предимства на FPGA са повече, освен, че кодирането е относително по-строги ...
DO U мисля, че в бъдеще всички кодеци, ще се изпълняват на FPGA, отколкото DSP процес.

Здравейте smileysam
Тя не е като TAT.
кодека са прилагани в FPGA за по-късно
производство на IC чип ().казват U изгради MP3
U играч, който трябва да го пазар.
казват U нужда от кодеци вътре в която
изпълнява някои MP3 функция.тогава това не е prefarable да сложите DSP процесор във вътрешността на играч като площ, цена и фактори, които влияят на потребителите.така U развива ALGO, да го провери, тя код в HDL го слага в FPGA и отново verify.if то работилница глоба U може да продължи да произвежда ЗК с всички останали peripherlas включени.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back