как да настроен верига за радиочестотна идентификация 1 - късче tranponder?

H

huji

Guest
Здрасти,
някой може да ми кажете как мога да си настроен верига за радиочестотна идентификация 1 - tranponder малко .. аз съм с променлив кондензатор ..как мога да я настройва така, че ще резонансната на 1 MHz ..Какво мога да използвам?Как да го направя?и свързващи какво към какво?? и не резистора играят никаква роля в четеца верига и как??отколкото
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Вземи 470pF кондензатор NP0, и да се buton серия тласък и varible индуктор.За да настроите резонансната честота:
Първо начин.Ако yor cicuit работи, дори и при clossest диапазон.

Само ход ядро на индуктор, да получи максимално разстояние.Трябва да знаете, че отвертка, changhe considarable магнитното поле и действително намалява резонансната честота.Има пластмасови srewdriver за такива цели.

Вторият подход.За корекция трябва да имате сигнал генератор, способен да предостави 1MHz, и обхват (или волтметър СН).

1.Затвори тласък buton
2.свържете генератор чрез резистор (около 100 Omh) към единия край на намотка.Терен на генератора трябва да се conencted да сложи край на други индуктор's.
3.Свързване на обхвата, така и за края на индуктор.Тя трябва да покаже на напрежение СН.
4.ход дросели с бобина на позиция, когато обхват показват най-малките напрежение.

Това е то.Трябва да имате предвид, че е налице значителен паразитен капацитет.от осцилоскоп.

Ще започна с първия резистор.Не това не оказва влияние върху resonanse честота, тя трябва да правя с импеданс и товарене на ПП 5V източник.

Аз не съм сигурен дали ф го разбираме добре, но веригата се нуждае от външна 1MHz осцилатор.Това е 5Vp-р източник, както е посочено в себе си схеми.

Сега, резонансна честота на вълната Общата митническа тарифа се определя от формулата: F = 1 / (2π √ LC).
Изчислете L, C, за да има 1MHz за Е, и така тя е за Ур Общата митническа тарифа.
Тъй като мъх рече: първо трябва да превключите близо, и Вие може да замени C2 на транспондера с променлива 470PF капачка.Ако не разполагате с 470PF или 500pF или нещо simillar, U да поставите на мястото на C2 фиксирана кондензатор и успоредно с това една променлива с максимална стойност, като например да се даде възможност за конфигурация, паралелно да достигне стойности до 470 или малко по-PF.
Минималната стойност U трябва да позволи да отиде до стойности, по-малко от 600pf с цел да се постигне желанието тунинг диапазон.
C2 например може да се състои от фиксирана 470PF кондензатор паралелно с променлив 220PF една страна, по този начин промени капацитет от около 470 до 690 PF.

Ако предположим, че сте Dont имат специални инструменти за настройка Ур Общата митническа тарифа, има лесен метод, който изисква мултицет (волтметър всъщност).
Вие трябва да свържете волтметър на катода на D1, действително през C3, които да измерват стойността на вашия DC 1MHz източник.При настройка на транспондера, който трябва да бъде в близки до приемник, по ф резонансна честота трябва да забележите напрежение DIP (намалява напрежението на вълната frequence).Според напрежения, посочено в Ур схеми, на 1.77V трябва да върви по-ниска от 1,47, за да може светодиода за да включите.Търси на кондензатор за минимално напрежение в C3.

Имате също така има предвид, че метални предмети, около две серпентини ще се отрази на резонансна честота.Освен това, както МЪХ каза използва пластмасова отвертка за настройка.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back