как да изпратите MCU основната честота през пристанището UART's?

I

i2c

Guest
Току-що изработи programer, трябва да изпратите на MCU основната честота да се насочите
чип, как мога да го направя?
моля кажете ми начин?
Благодаря много!

Има много начини да направите това.Един от тях е, както следва ...използване на трансформатор за спад на напрежението до около 4 или 5 волта.Свържете анода на диода от едната страна на secondry ликвидация и orther страна на secondry до 0 волта на вашата верига.На катода на диод постави събарят резистор към земята, - 4K7 да сложите 10 к резистор от катод в Schmidt порта спусъка, всички ще направим ..Инвертор, NAND и т.н. Резултатът от тази ще бъде квадратна вълна от честотата на мрежата и при напрежение, че вашата схема могат да използват.

i2c,
Аз може да се разбрали вашия въпрос, но отговорът ми ще бъде много различен от Давид.
Е начин за измерване на самата честота?Ако е така, имате нужда от часовник, който е известен с вас, абсолютно мярка, например 32 KHz кристал гледате.Вие може да се измери колко часовници на таймер отидете до последните си часовник е броят 32768 пъти (1 секунда) и знаете ли колко бързо вашия процесор работи.
Ако е за кодиране на скоростта на UART, просто използвайте BCD код.
Налице е добър шанс аз не получите своя въпрос на всички, моля поправя.

Боб

благодаря за отговора ви по този въпрос! Това е много полезно за мен.Added след 15 минути:Здравейте, bobsanjose,
Искам да изпратя на процесора основните frenqency (8MHz) към
целеви IC за demand.this frenqency проектирането трябва да реализира с хардуер не софтуер.
Така че аз просто искам да знам дали не мога да перифразирам
allowedly.
И накрая, аз благодаря за вниманието.

Аз всъщност ще изгради друго право осцилатор в програмист.Тя е много по-лесно от изпращането на висока честота чрез редовен кабел.
Имате ли нужда от програмист часовник, за да се синхронизира с основните CPU?

Сега, аз разбирам много добре, имате нужда от програмируеми генератор на вашия програмист и въз основа на устройство, което е трябвало да бъде programed трябва да зададете честотата на своя страна.Например, почти всички микроконтролери тичам до 1 MHz, така че да работи програмист на 1 MHz не може да доведе до възможно най-бързо време програмиране, но тя ще работи в повечето случаи.Ако използвате относително бързо микроорганизми в програмист, този микроорганизъм може да генерира различни честоти за устройството, за да бъдат програмирани.
Сега трябва да се определи валиден честотен обхват на целевата устройство.Това може да стане чрез представяне на списък на потребителя и той си бърка в устройството или чрез зададе въпроса "целева честота?"
МиКроКонтролерът, че трябва да се програмира обикновено няма да имат собствен часовник, тя просто ще седна в гнездото за изчакване на часовника, които предлагате.

Може би това помага малко повече от предишния пост.

Боб

Мисля, че съм решила проблема чрез VCXO, но това не е най-доброто решение.Аз може да реализира, както и синхронизация.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back