как да знаем точно дължината на преносната линия?

L

liletian

Guest
Здравейте момчета, аз проектира половина линия за предаване на дължина на вълната, бих искал да знам точна дължина на преносната линия. Планира да се свърже предаване на линията с 200 ома резистор в края на платката. Мярка параметър S чрез мрежа analysizer и на изчисляване на дължината на преносната линия точно. Имам няколко въпроса: свързване на резистор директно към края на предаването линия, дали е вярна? Ще има ли significent загуби, които ще се отрази на измерването? Второ, каква ще бъде точността на производство на печатни платки, те могат да поддържат производство точност от 1mm? 3. Какво ще бъде дължината на половината дължина на вълната на предаване линия в 2GHz с PCB dieelectrical константа на 4? Благодаря много

1. Дължината може да се определи по-лесно от резонанс измерване на съкратен линия с разхлабването на връзките на отворения край, предполагам. С S11 измерване, калибриране точността влияе върху резултата. Аз не excatly разберат целта на ома 200 прекратяване за измерването. 2. 1 mm?? 3. Зависи от точното оформление PS: Този пост трябва да бъде по-добре, приложени към подобни Предишна тема, мисля.

Да, съгласен съм с теб на 200 ома резистор тук. защо тя трябва да бъде съкратен линия? Искаш да кажеш-кратко край на измерване S параметър? Отворен край, по-добре, подходящи за MicroStrip линия?
1. Дължината може да се определи по-лесно от резонанс измерване на съкратен линия с разхлабването на връзките на отворения край, предполагам. С S11 измерване, калибриране точността влияе върху резултата. Аз не excatly разберат целта на ома 200 прекратяване за измерването. Да, съгласен съм с теб на 200 ома резистор тук. защо тя трябва да бъде съкратен линия? Искаш да кажеш-кратко край на измерване S параметър? Отворен край, по-добре, подходящи за MicroStrip линия? 2. 1 mm?? Искам да кажа, 1mm кръг грешка. Така например. 2 см, всъщност стойност ще бъде 20 + - 1mm 3. Зависи от точното оформление, Да, знам. Има ли софтуер мога да използвам, за да се изчисли за MicroStrip линия? Много благодаря PS: Този пост трябва да бъде по-добре, приложени към подобни Предишна тема, мисля, че

защо тя трябва да бъде съкратен линия?
Основната идея е да се измери резонатор. Отворени и кратко ще се въведе определен отклонение на дължина, в сравнение с непрекъсната линия на предаване. Така че строго се говори, най-добрата настройка зависи от предназначението на преносната линия и измерване способност. Тъй като скоростта на разпространение ще бъде също честота зависи, най-точното измерване е разликата S21 измерване с PCB далекопроводи с различна дължина. По този начин, всички грешки, въведени от коаксиален преходи PCB и също фаза VNA компенсация могат да бъдат отменени.

Аз наистина не получавате. MicroStrip линия (ще използвам MicroStrip линия) дължина е фиксирана. (Съжалявам, че трябва да се MicroStrip линия). Аз мога да измеря отворен край, да се преизчисли дължината. Аз се съгласих на дължина няма да бъде точно същата като свързан линия на транзистор. Но трябва да се близки, нали? Също така, тъй като mirostrip дължина е фиксирана. Не мога да мярка S21 на разлика в дължината на MicroStrip линия. Всякакви други предложения? Благодаря ви за много полезна дискусия.
Основната идея е да се измери резонатор. Отворени и кратко ще се въведе определен отклонение на дължина, в сравнение с непрекъсната линия на предаване. Така че строго се говори, най-добрата настройка зависи от предназначението на преносната линия и измерване способност. Тъй като скоростта на разпространение ще бъде също честота зависи, най-точното измерване е разликата S21 измерване с PCB далекопроводи с различна дължина. По този начин, всички грешки, въведени от коаксиален преходи PCB и също фаза VNA компенсация могат да бъдат отменени.

Описва метод за определяне най-точно свойства на определена конфигурация на преносната линия на даден субстрат. Тя включва тест структури с различна дължина. Аз все още не разбирам как предаването линия е прекратено в своя дизайн, така че не мога да знаете кой метод за измерване ще се въведе най-малката грешка. Ако това е резонатор приложение, биха предпочели подобен прекратяване (по отношение на отваряне / къси) за измерване. Вие също иска expectable точност производство. Предполагам, че най-голям принос ще дойде грешка от реанимацията вариация на обичайната субстрати.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back